Citiraj:
Autor Night
Imaš na njuškalu jedan QX9650 za 1700, ja sam ga mislio uzeti (imam Q8200), ali sam na kraju razmislio i zaključio da mi je pametnije i ekonomski isplativije preći na i7 platformu nego davati hrpu love za proc kojeg i7 te cijene pojede za ručak. Inače su Q9xxx i QX jako rijetki po oglasnicima i zato drže visoku cijenu unatoč tome što se za te novce ne dobije baš puno.
Moja računica je sljedeća, imao sam dvije mogućnosti :
- kupiti QXa za 1700kn, prodati Q8200, ostajem na zastarjeloj platformi i maksimalnih 8GB rama i ne baš prebrzim procesorom za današnje pojmove.
- prodati Q8200, prodati 8GB DDR2, prodati ploču. Dodati 1500kn i kupiti i7 3Ghz, 12GB rama i ploču i imati aktualnu platformu, mogućnost ugradnje 980x, 24GB rama.
Ispada da je razlika između maksimalnog upgradea quad platforme (računajmo da se ona dva jača QXa ne mogu nabaviti) i prelaska na puno jači i7 sustav razlikuje u 300ak kuna. I tako priča između mene i quada završava ovih dana. 
|
U potpuno sam istoj situaciji kao i ti, imam Q8200 OC-an na 2.8ghz (400x7). Imam ddr2 memoriju p45 ploču i nvidia gigabyte 460 OC. Trenutno mi je cpu bottleneck za igre (bfbc2, a najvjerojatnije sutra i bf3).
Tražim QX9650 već duže vrijeme i zaista ludo drže cijenu pa ne znam što napravit.. Prednost Xtreme modela ima otključan multiplier pa staviš 10x i imaš 4ghz bez problema. A pitanje je koliko su igre i programi spremni iskoristit više od 4 jezgre ili više od 8gb memorije.
S druge strane vidim u oglasniku i7 950 + mbo + 8gb rama za 3000kn.