View Single Post
Staro 16.04.2011., 23:29   #33
Drvoje
Split resist itself!
Moj komp

Drvoje's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Nisam baš pročita cili thread od slova do slova, ali ima nekih stvari s kojima se ne slažem:

1. mainstream entry grafičke koje tu spominjete uopće nisu bile ništa povoljnije kad su tek došle na naše tržište (nemojte da sad vadim cjenike iz arhivskih Bugova/Vidija/PCchipova )

2. trenutna situacija kod nas sa samo 2 proizvođača (XFX i Sapphire) u par dućana (ne računajući "Stinks") je već uobičajena, čim se nešto novo iz IT branše pojavi (malo tržište, velike marže, usporenost, neinformiranost...)

3. šta očekujete - grafičku s 1GB GDDR5 memorije, 256bit sabirnicom, masivnim (s obzirom na ostala stock rješenja) heatpipe coolerom, gomilom različitih video izlaza, GPU-om s gomilom shadera/ROP-ova/TMU-ova po cijeni kikirikija?!

4. Jedina joj je konkurencija trenutno AMD-ova vlastita HD6850 serija, jer GTX 550 Ti joj ne može prismrdit, a GTX 460 serija uskoro postaje EOL. Dakle bolje bit sritan šta AMD nije poveća cijenu HD6850.

Moje osobno mišljenje (kao i većine vas) je da je trenutno bolje potegnit 100kn više za HD6850 ili za istu lovu ubost GTX 460 768MB.
Ali trenutna cijena od cca 1050-1100kn za HD6790 svakako nije katastrofa (osim bisera iz "Stinksa"), što bi se svakako moglo reć za trenutnu cijenu GTX 550 Ti.

DISCLAIMER
Naravno samo potičemo raspravu, NHF i ovo gore napisano je samo IMHO

Pomelo mi sig -.-

Zadnje izmijenjeno od: Drvoje. 16.04.2011. u 23:44. Razlog: Disclaimer
Drvoje je offline   Reply With Quote