View Single Post
Staro 14.04.2011., 23:02   #32
Matth€w
Premium
Moj komp

Matth€w's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Jedna HD 6790 (ili GTX 550 Ti) je to nekad bila GTS 250/GTS 450 koja su išle po 700-800 kuna, a ne HD 6790/GTX 550 Ti od 1050/1100+ kuna. U tome je stvar.

Opisom i zahtjevom je ona (za svoje vrijeme) točno udovoljava ove uvijete/okruženje koje si ti spomenuo i s kojim je tvoj brat bio zadovoljan. U istoj situaciji sam i ja bio s GTS 8800 320MB (koju sam platio tada, poslije ljeta 2008. čini mi se, oko 2200 tisuće). Kupio sam nakon otprilike 2 godine GTS 250 Gainward za 750 kuna, odnosno kada se odbije razlika, nekih 350-400 kuna, te još dobio na performansama par posto. Dakle za više od dva i pol puta manju cijena, i za nešto više performanse kroz razliku od jedne generacije (GF 9xxx je bila između i par "facelifitinga" G80(G92 8800GT i 8800GTS) serije). U tom periodu zahtjevi većine igara nisu toliko sky rocketali, pa se sve zapravo vrtilo oko nekih "fiksnih" performansi koje smo svi tražili i s kojima smo se mogli ugodno igrati. Meni je tako GTS 250 (po tim cijenama) došla kao budali šamar, a vjerujem i većini tadašnjih kupaca s obzirom kako je pristojno sve vrtila. To je taj napredak iz generacije u generaciju. Nakon ovakvih rošada zapravo se niti ne možeš više ništa konkretno argumentirati ili povući neku paralelu s zaključcima zašto je ovo tako ispalo, a zašto ovo ovako.

Problem tog "smisla" i te parole; "Svaka roba ima svog kupca", da ovo sve više polako i nema nekog smisla i logike.

Dobro, možda je i meni percepija svega toga zapela radi nelogičnog brandinga kroz ovu novu generaciju HD 6000.

Jedno je po meni sigurno. Polako pomiču cijenovnu letvicu (tu se dobrim djelom upleo u udio razlike cijene i tečaja $) prema gore mainstream/best buy segmeneta grafičkih kartica, zbog kojeg se vrlo vjerojatno i događaju ovakve branding rošade, jer im je integirana grafika počela lagano puhati za vratom kako su već i sad skoro eliminirali low-end dedicrane grafičke kartice, a tko zna što će tek kasnije biti na tom području, pa se nVidia i AMD polako pripremaju na to.

Zadnje izmijenjeno od: Matth€w. 14.04.2011. u 23:21.
Matth€w je offline   Reply With Quote