Citiraj:
Autor Vuco
To ti je Quick Release. Kod takvih naba, na vilicu/ramu sjeda sama naba (koja ima na kraju promjer 9mm naprijed ili 10mm iza), a ona tanka osovina služi samo da kotač ne ispada iz dropouta. Velika većina naprezanja su na nabi, no znalo se desit da od savijanja pukne i QR (mala osovinica).
Imaš par standarda na prednjem kotaču:
- 9mm QR - ovo što ti imaš
- 9mm TA (Trough Axle) - googlaj DT Swiss RWS skewer - za QR vilice, ali je ovo čvršće
- 15mm TA (većinom na Fox-u, malo na DT Swiss vilicama, od prošle i ove godine i na Rockshox vilicama)
- 20mm TA
Na zadnjem kotaču imaš sljedeće:
135x10 QR (135 je širina nabe, 10mm je širina osovine)
135x10 TA
135x12 - jako rijetko
142x12 (novi još rijetki standard)
150x12 - za DH bajkove.
|
Hvala na detaljnom objašnjenju

Sada sam malo pametniji. Nadam se da bude sve ok, iako sam malo skepričan. Kad vidim naprijed u vilici da je osovina/naba manja od onog U prihvata gledam koji k** iako nemrda to nikud kad se stegne s QR-om
Citiraj:
Autor cuks
Primljeno na znanje. Sad znam za ubuduce.
Btw, bike je ukraden iz haustora, pola metra od ulaznih vrata u firmu. Bit ce da ga je netko jako dugo snimao jer mu je svaki tren netko mogao izac iz firme.
|
Al men još uvijek nije jasno kako su ti ga maznuli tako brzo ak je bio svezan sajlom za nešto. Jerbo sajla nije baš lagana za prerezati osim fleksom.
Zašto kod tih U lockova(pogotovo skupljih) svi izbacuju cifre koliku vučnu silu mogu podnjeti. Pa neću ja krast bicikle tako da ih pokopčam sajlom za traktor i odvučem/otrgnem od toga za čega su zaključani.

Bolje da mi kažu kako ga je teško prepiliti u minutama
Mislim da je dobitna kombinacija U lock i sajla, svako sa svojim ključem

Koliko se često kradu kotači i sicevi koji se relativno lako skinu? Na to bih mogao utjecati makar malo s imbus glavama il zvjezdastim umjesto QRa.