daklem od petka uber tjestenina u kojoj se ubijamo već 2 vikenda, da ponovim
ovo je orginalni recept, a modifikacije idu kako slijedi:

- to je ta mercator tjestenina, mrak stvarno i cifra razina barille + kupujmo hrvacko

- maslaca dosta, malo ulja da ne zagori, 500g šampinjona, 100g svježih šitaka, biber samo i onda kad zamiriše kuhinja zaplite pljugu i pijaču u ruku

- 150g šunke, 150g hamburgera

- 400g piksa graška, imho bonduele jerbo ispadnu puno finiji i mekaniji na kraju od rivala, dosta kopra, razmrviti jednu kocku kokošje juhe (paziti sa soljenjem prije ovog koraka jer kocka fino zasoli)

- 2dcl vode, kad lagano ispari i kocka se fino primi svuda, 1-2dcl belog vina

- kad ode alkohol, 500ml vrhnja za kuhanje i pustiti još par minuta

- taaaa daaaa... mrak klopica, probajte ne bute požalili
znači to je bio petak navečer, ali jučer popodne malo ozbiljnije nastupam

- merkator mesnica, 1.5kg tražio malo deblje nek nareže pa je ispalo svega... tražio t-bone jer me jelc nayebo, mesar nije znao kako, zašto i protiv koga je t-bone, morao je zvat kolegu da mu objasnimo ramstek/biftek/t-slovo... facepalm

- ćevapi na prvu, najtopliju, rešetku i onda od početka lagano da se prže i samo guram prema nutra da dobije još minimalnu koricu i ispadnu za prste polizat... naravno okretanje konstatno se tak podrazumijeva, u žaru 8 mladih i nasoljenih krumpira u foliji

- vratina u marinadi od prije koju stranicu, a za rebarca sam zamiješao kaj sam našao doma - kečap u ulje, dosta crvenog tabasca, žlica slatke crvene paprike, biber i sol... ispalo je odlično... slatkasto/ljuti zapečeni glaze i božanstvena prasetina nutra

- za kraj na najlakšoj vatri debela vratina laganini da ostane malo pink u sredini
težak život ovaj vikend uglavnom