03.04.2011., 00:54
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
Autor Vuco
Ne znam koliko si težak i sve, no moja iskrena preporuka je da se na kočnicama ne štedi. Jednom kad kupiš dobre kočnice, samo ćeš ih seliti sa bicikla na bicikl. XC, AM, FR ili DH - bit će ti svejedno što vozio - dobre kočnice su jedno od najvažnijih stvari.
Ako nemaš love (govorimo do ~1100kn P+Z sa rotorima i adapterima; na crno, dropbike etc.) - Elixiri 5/R što god. Kad su ispravne, kočnice koče odlično. Nema potrebe za 2 prsta. Za tu lovu se da naći i tipa Code 5 jer ekipa je prodaje s obzirom da je teža kočnica, a istina je da su 40g teže od Elixira (440 vs 395g). Brat ima Juicy 7, te iako ih velika većina ne voli - ja ti mogu potvrditi da kad su te kočnice isprave - nisu ništa lošije od Elixira (no znaju cviliti na mokrome, što se da riješiti paknama). Samo ih ekipa precjenjuje, pa idu isto po toj cijeni, 1100-1200kn. Izbjegavati Juicy 5. Malo rade, malo ne. Kad rade, koče dobro. Samo što je najčešće stvar - da nisu ispravne.
Ako imaš love za nove (2000+kn) - od lakših kočnica, Magura Marta. Što je najbolje, grizu jače od Avida. Moj favorit, iako nisu najlaganije - Shimano Saint. Formule nisam probao, osim Renesisove K24 po "parkingu".
|
Ima me 110 kg žive vage zato i stiščem tu avid 3 ko lud. Mislim da cu ove godine ostati na njima i iduce sezone kupiti nešta tipa elixira 5 jer mislim da mi je to čist dovoljno. Iako poznavajući sam sebe sredinom ove god elixir će bit na meridi. 
BTW: tnx šta se trudiš objasnit mi! 
|
|
|