View Single Post
Staro 03.04.2011., 00:33   #9241
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
I sa sintetikom ćeš se morat presvući na vrhu (ili bilo gdje da staneš). Ona se puno brže suši, istina, ali svejedno će te počet hladiti nakon par minuta ako se baš misliš odmoriti na na hladnome. Mi smo se ove zime penjali na -15°C gore na Sljeme. I kad je puhao vjetar i kad nije - ako si stano na 10+ minuta počelo je hladiti. Inače, dok se vozi, bilo je čak i vruće sa tom jednom majicom dugih rukava i softshellom Vjerojatno jer softshell malo teže "diše", no posao nepropuštanja vjetra i vode radi odlično.

Tako da, sad za proljeće/ljeto kad je vani +20° ili malo manje + sunce (važan faktor) se može u kratkim rukavima ići. Ja osobno vozim majicu od Nakamure (Intersport) po 80kn, buraz neku po 60kn. Nije hladno dok se ne stane, no sporije se suši od primjerice HH DRY (koje je nekoliko puta skuplja majica). A opet gro brže od pamuka.

Sa dvije majice si riješio sve svoje probleme za ljeto i ne mora te puno izaći. 150-160kn obje. Za zimu, će ipak trebati gađati provjereno i akcije.

EDIT:
Citiraj:
Autor Blue_Fatal1ty Pregled postova
i mislio sam si da vidim svoje prvo ulaganje u bike.
Da barem nisam probao taj elixir...
Sad koliko bi se isplatila investicija u 203 mm diskove i adapter ili da odmah počnem skupljat za 7-micu ili elixir.

Na idućoj plaći moram kupit neku obleku za bike i mislim da ću do tad bit spreman donekle da s vama odem na sljeme.
Ne znam koliko si težak i sve, no moja iskrena preporuka je da se na kočnicama ne štedi. Jednom kad kupiš dobre kočnice, samo ćeš ih seliti sa bicikla na bicikl. XC, AM, FR ili DH - bit će ti svejedno što vozio - dobre kočnice su jedno od najvažnijih stvari.

Ako nemaš love (govorimo do ~1100kn P+Z sa rotorima i adapterima; na crno, dropbike etc.) - Elixiri 5/R što god. Kad su ispravne, kočnice koče odlično. Nema potrebe za 2 prsta. Za tu lovu se da naći i tipa Code 5 jer ekipa je prodaje s obzirom da je teža kočnica, a istina je da su 40g teže od Elixira (440 vs 395g). Brat ima Juicy 7, te iako ih velika većina ne voli - ja ti mogu potvrditi da kad su te kočnice isprave - nisu ništa lošije od Elixira (no znaju cviliti na mokrome, što se da riješiti paknama). Samo ih ekipa precjenjuje, pa idu isto po toj cijeni, 1100-1200kn. Izbjegavati Juicy 5. Malo rade, malo ne. Kad rade, koče dobro. Samo što je najčešće stvar - da nisu ispravne.

Ako imaš love za nove (2000+kn) - od lakših kočnica, Magura Marta. Što je najbolje, grizu jače od Avida. Moj favorit, iako nisu najlaganije - Shimano Saint. Formule nisam probao, osim Renesisove K24 po "parkingu".

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 03.04.2011. u 00:41.
Vuco je offline   Reply With Quote