View Single Post
Staro 28.03.2011., 13:58   #4
martantoni
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
Ja sam kupio airmax2 sa namjerom hvatanja signala sa wireless hot spota na moru sa udaljenosti 800 m. Ne mogu jos u potpunosti reci kako radi jer na more idem tek nakon Uskrsa. No probao sam malo po susjdestvu onako za probu hvatati signal i to radi, iako imam osjecaj da airlive 1700 usb sa 10 dbi antenom bolje hvata signal nego airmax2. Ali to je hvatanje signala sa obicnih susjedskih routera (koji imaju malu antenicu) i nisam se dugo tim bavio jel mi to netreba.
No napravio sam i jos jednu probu, ako bi ja dobro hvatao signal na moru sa wifi hot spota, onda bi davao signal u drugi apartman u drugoj zgradi udaljenoj 30 metara, to cu isto vidjeti. Probu koju sam napravio je bilo ovako. Spojio sam svoj airmax2 na moj router zicano koji dobiva internet, i airmax2 sam pretvorio u access point (ono sto ti zelis). To je stajalo u sobi pored prozora, dakle unutra (iako ti mozes staviti vani na balkon), uzeo laptop, izasao van i otisao na 30-35 metara od airmax2 i dobio signal na laptopu od oko 80%, tako da se iskreno nadam da ce to raditi... no kad bi za drugi prijem stavio jos jedan airmax2, pa tek onda u pc - to bi moralo jako dobro raditi.
No moje je misljenje da ti to netreba ako si u istoj zgradi.. dovoljan je jedan airmax2... no sve se mora probati pa vidjeti...
martantoni je offline   Reply With Quote