Citiraj:
Autor pem7799
Imao sličan problem sa DDR3 u DC i SC modu. Naime jedan modul je naprasno promijenio sadržaj SPD (ili ga BIOS_Asrock P55-USB3 nije mogao pravilno isčitati).
Prije toga oba modula su dobro radila na Asus_AM3 ploči. Naime, SPD je za tWR (write recovery time) vraćao falšu vrijednost 00 umjesto pravilnih 7, 8 ili 10.
U DualChanal-modu BIOS isčitava SPD oba modula i setira svaki modul posebno.
U SingleChanal-modu čita SPD samo prvog modula pa drugi DDR3-modul setira po isčitanom SPD sa prvog modula (tako je barem na Asrock P55-USB3 ploči) tako da je MemTest86+ nalazio tisuće grešaka u DC-modu, a SC je radio normalno.
Opalio sam flash SPD (što je u stvari samo mali BIOS na memoriji) i vratio/osvježio vrijednosti za tWR tako da sve opet radi OK.
Testiraj (ako već nisi) svaki modul posebno u svakom utoru.
Isčitaj i usporedi vrijednosti SPD sa oba modula, imaš RAMMon ili CPU-Tweaker 1.5
Sretno.
|
Probao, ali ništa slično tvojem slučaju.
Evo slika:
BIOS: 2GB RAM
Gigabyte info o postavkama proca, memorije....
Kanal A postavke
Kanal B postavke
I onda kad mi ide učitavati windowse pokaže mi se sljedeći ekran, (obratite pozornost na crticu ispod Loading Operating System, koliko je udaljena od lijeve strane ekrana)
te odmah nakon toga ugasi mi se komp, nakon 2 sekunde ponovno se upali te onda dobijem ovakav "ispravni" ekran, (obratite pozornost ponovno na crticu, sad se nalazi skroz lijevo)
a onda normalno boota windowse, dakle 1 put se restarta, drugi put učita windowse...ISTA, ISTA stvar mi se dešavala na prvoj ploči dakle identični ekrani i postavke u BIOS-u kao na gornjim slikama, a velim to sam riješio "reseat-anjem" proca, tj. vađenjem van i ponovnim stavljanjem u socket, tako da sam zbog toga 90% siguran da je problem u ploči. Ploču sam danas izvadio van i ponovno pregledao pinove, i nigdje nisam vidio da su savijeni, ali isto tako nisu bili ni savijeni na staroj ploči, pa me je isto ovako "zafrkavala".
P.S.
I dalje tražim ploču ako ima tko za posuditi.