View Single Post
Staro 06.02.2005., 21:06   #1
CCCPxx
Registered User

Datum registracije: Feb 2005
Kupio Bartona 3000 i zahebo se

Kao prvo, pozdrav forumu, mnogo lipih stvari sam naucio u zadnjih par sati. Moj problem je sljedeci. Kupio sam u petak u ve-milu Bartona 3000+ (400) i stavio ga u komp kojeg je dotad pogonio athlon 2000+ xp. Duboko razocaranje. Performanse su se podigle neprimjetno. Nisam OC freak no s obzirom da mi treba solidno jak cpu poceo sam sarati po forumima vezanim za tu temu. Konacno i bolno prosvjetljenje sam dozivio ovdje.
Bavim se uglavnom audio processingom (Cubase...) i Barton se nije pokazao nesto mocan. Pokusao sam OC i ide najvise do 215 fsb sa fixnim mnoziteljem (10.5) (2.2 GHz). Ukoliko dignem mnozitelj u biosu (to mogu napraviti ako izaberem "user defined" cpu) komp ne pokazuje visu frekvenciju pa sam zakljucio da je barton novijeg datuma proizvodnje, dakle lockan. S druge strane testovi su pokazali da i nije neka manga kada je rijec o mulitimedijalnim aplikacijama jer ima nizak clock rate. Ploca je Abit NF-7 rev 2.0, a ram Twinmos DDR333 1.5 gb dual channel (imam osjecaj da mi ram ne dozvoljava visi fsb).
E sad, da li bi mi se vise isplatilo da sam uzeo mobilca na 2600 pa ga OCao da mi radi na 2.4/2.5.? Mozda bi s nizim fsb-om i vecim mnoziteljem ram podnio bolje clockanje. Jesam li u pravu?
I jos vaznije, jeli moguce zamijenit proc i uzet jos nesto za razliku love (uzeo bih Zalmanov cooler). Procesor je neostecen, uzeo sam ga u bulk varijanti...

Unaprijed hvala na pomoci.
CCCPxx je offline   Reply With Quote