Pozdrav,
Ukratko da objasnim problem. ,
Riječ je o žičnoj mreži koju sad treba nadopunit sa Wifi-om. Što se tiče tehničke strane sve je odrađeno na razini sa cisco gigabit switchevima po katu, povezani optikom, cat 6 kabelima....itd.
No, pošto je prostor iznimno velik potrebno je raširit Wifi signal na nekih 200 kvadrata x 4 etaže. Problem je sljedeći što moram koristiti onaj šugavi t-comov ruter radi maxtv-a kojeg se ne može podesit na drugi router jer gadovi neće reći podatke za portove.
1. E sad gledao sam da stavim range expandere od linksysa no problem je što ne podržavaju wpa2 zaštitu nego samo wep. Znam da se mogu probit jedna i druga, s time da mulci preko youtuba wep rješevaju....
OTPADA
2. access point sam mislio stavljat i ok. Sve super na katovima gdje nije rutter ali tamo gdje je ruter koji također emitira wifi (JER MORA) i access point iako je mreža skrivena, sve iste postavke, računala npr. kad dodju na 3 kat ne vide mrežu iako su i tamo access pointovi. Isto je kad i komp koji je povezan na 3 katu dodje u prostor gdje je router nema mreže... tj konfuzzija..... ja ne mogu skužit zašto!!!
Problem bi bio rješen da maknem t-comov router koji ne mogu, ili da ugasim wifi na njemu isto tako ne može mora bit uključen.
Prijedloge rado prihvaćam

. Što se tiče opreme isto tako, uvijete kao cijena ili tome slično nema.
LP