View Single Post
Staro 21.03.2011., 00:48   #1
bela008
Premium

Datum registracije: Oct 2008
Exclamation Wifi- access point ili expander

Pozdrav,

Ukratko da objasnim problem. ,

Riječ je o žičnoj mreži koju sad treba nadopunit sa Wifi-om. Što se tiče tehničke strane sve je odrađeno na razini sa cisco gigabit switchevima po katu, povezani optikom, cat 6 kabelima....itd.
No, pošto je prostor iznimno velik potrebno je raširit Wifi signal na nekih 200 kvadrata x 4 etaže. Problem je sljedeći što moram koristiti onaj šugavi t-comov ruter radi maxtv-a kojeg se ne može podesit na drugi router jer gadovi neće reći podatke za portove.

1. E sad gledao sam da stavim range expandere od linksysa no problem je što ne podržavaju wpa2 zaštitu nego samo wep. Znam da se mogu probit jedna i druga, s time da mulci preko youtuba wep rješevaju....
OTPADA

2. access point sam mislio stavljat i ok. Sve super na katovima gdje nije rutter ali tamo gdje je ruter koji također emitira wifi (JER MORA) i access point iako je mreža skrivena, sve iste postavke, računala npr. kad dodju na 3 kat ne vide mrežu iako su i tamo access pointovi. Isto je kad i komp koji je povezan na 3 katu dodje u prostor gdje je router nema mreže... tj konfuzzija..... ja ne mogu skužit zašto!!!

Problem bi bio rješen da maknem t-comov router koji ne mogu, ili da ugasim wifi na njemu isto tako ne može mora bit uključen.

Prijedloge rado prihvaćam. Što se tiče opreme isto tako, uvijete kao cijena ili tome slično nema.

LP
bela008 je offline   Reply With Quote