View Single Post
Staro 20.03.2011., 22:51   #8811
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Napokon se vratih sa cjelodnevnog boravka u Zagorju.

Leustek je skroz pedabilan...bio sam u Lugarnici u 10:01h he, he.

Do prvog prelaska ceste Leustek ce biti pedabilan i dalje, ali iznad toga ce biti koma (danas je bilo dobro jer je blato bilo smrznuto) - na najkriticnijim mjestima staza izgleda kao da je krdo divljih svinja protrcalo po njoj.

Spust je isao stazom 39 preko izletista Srnec sve do mjesta Pila.
Prvotni plan je bio doci sumom sve do Stubaka, ali kad sam vidio sto su sumari napravili na stazi - od Pila dalje cestom do Stubaka-pa Oroslavje-Bedekovcina-Z. Bistrica.

Okruglo 50km

GPS track spusta

Staza 39 nije nista posebno, brza siroka, cist OK, ali i pokrivena liscem - zive duse nisam sreo.

Super dio je kad se singletrackom odvoji put prema Horvatovim stubama, strmo, kamenito, vozi se uz potok, tehnicki zahtijevnije i staza se obrusava u prekrasno izletiste Srnec - potok, klupice, 2 mostica - jaaako lijepo (5x bolje neko na slici). Dalje singlicom do 39-ke i samo prasenje po njoj.

Na samom kraju doceka vas improvizirani mostic, koji se prelazi na ravnotezu - bicikl u lijevu ruku, a desna ruka odrzava balans .

Voznja cestom je bila prava ubitacina, pogotovo kad sam nakon Oroslavja zavinuo prema Z. Bistrici i cijelu rutu odvozio s vjetrom u prsa.
PM, koji trening

Kao sto sam obecao, par slika da vidite na kaj to lici

39-ka, rasturena mehanizacijom
Potok i staza lijevo uz njega (na slici mozda izgleda nevozivo, ali je Fuel tak lepo projurio tuda )
Srnec
Djetlic u akciji
Staza 39, nastavak, slija 1
Staza 39, slija 2
Simpa mostic na kraju
Drvored i zadnji metri prije asfalta

P.S. ovaj puta nisam zaboravio ruksak , ali sam zaboravio pare...pa sam makovnjacu i caj dobio na dzemdo
Nik je offline   Reply With Quote