View Single Post
Staro 20.03.2011., 16:41   #789
prt scr
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2011
Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Ne znam kakav je program taj aida64 i kakav je tocno test ali ako je ono sto pretpostavljam, takav je problem imao moj prvi ZR24w. Naime, kuciste monitora tj onaj plasticni okvir je iz nekog razloga napravljen velicinom na knap sa vidljivim dijelom panela. To znaci da ako nije savrseno centriran, poneki stupci podpiksela mogu ostati "odrezani". Znaci ako npr imas 1px siroku bijelu vertikalnu crtu na jednoj strani, ona se sastoji od RGB podpiksela i kad pomaknes glavu dovoljno u stranu da plastika okvira zakloni recimo zelene i plave podpiksele, ispada da je crta crvena onda. Probaj napravit ovo, kada dodjes u polozaj da se crta "prelijeva" u neku boju, ostani u tom polozaju i nategni malo plastiku okvira u stranu. Dovoljno je pomaknuti svega nekoliko desetinki milimetra da problem nestane. Ako ti se to dogadja na obje strane kao sto govoris, izgleda da ti je iz nekog razloga kuciste mrvicu premaleno. Kod mene je na prvom bilo samo na lijevoj strani a sljedeca dva bez greske sto se toga tice.

Ovo sa slovima i tintom mi nije bas najjasnije i prije mi zvuci kao nekakav cleartype problem nego green/pink tint koji je nesto sasvim drugo.
uzeo sam prt scr samo da vidiš o kakvoj se vrsti radi,čak mi je ovo sve gore zeleno ali u stvarnosti primjeti se sa obje strane a gore i dolje jako malo
http://slike.hr/slike/tint_66ef3.jpg.html

cleartype sam podesio u control panelu ali on se svodi više na tamnija i svijetlija slova,meni je podešeno uglavnom sve na tamnija i crnija/veća oštrina slova

ali također pisanjem u wordu i forumu,čitanjem teksta primjete se problemi tinta i laganih obrisa zelene ili crvene boje na crnim slovima,ponekoj slici,tekstu ili bilo čemu

Zadnje izmijenjeno od: prt scr. 20.03.2011. u 16:48.
prt scr je offline   Reply With Quote