Citiraj:
Autor tonisostaric
Jednostavno ču probat samo dići na 3,6 bez ikakvog dizanja napona kao i večina ljudi i gotovo.
Mada sam na više navrata za taj i5 750 na netu naišao da ga je najbolje držati na 1.35 za 0/24 i 4ghz.
Ispostavilo se da je to glupo i nepotrebno.
A najgore od svega je što sam radi toga išao vaditi hladnjak i opet ga namjestio iznova jer sam mislio da ne leži dobro.
Također sam okrivio senzore na ploći bez potrebe.
|
1.35V za i5 750 na 4Ghz je neki prosjek, recimo mojem treba 1.36V da bude prime stabilan VTT je na 1.22V.
Kada vrtim prime par sati temperature najviše dođu do nekakvih 73-74 C što je sasvim prihvatljivo jer kad i malo zatopli znaći da će i temperature biti ispod 80C.
No to su sve temperature pod brutalnim load-oma koji koristeći komp u stvarnosti nećeš nikada dostići.
Recimo nakon dva sata igranja Battlefielda koji opterećuje sve četri jezgre temperature mi ne prelaze preko 60C.
No tu se postavlja i pitanje da li je potrebno držati procesor na 4.0 Ghz jer eto na 3.6Ghz meni radi sa 1.21V i temperature ne prelaze 60C u prime-u.
Uglavnom tvoj procesor može bez pardona raditi na 4.0Ghz sa 1.35V jedino je pitanje da li ti je takav oc stvarno potreban za 24/7 rad.