Čitajući brojne postove u ovoj temi, neznam koji bi novi TV kupio.
Uglavnom, dosad smo u dnevnoj sobi imali 32 inčni Schneider LCD TV, kupljen prije 4.5 godine kad su LCD-i postali kolko tolko dostupni običnim smrtnicima...već nekoliko dana ne daje sliku ni na jednom izlazu...zvuk i napajanje normalno rade...znači otišlo je pozadinsko osvjetljenje.
Popravak je onak upitno pitanje...vjerojatno ćemo dati popraviti za par mjeseci, pa bi taj TV bio starcima u spavaćoj sobi, za recimo 2 sata gledanja dnevno pa bi držao još par godina.
Za dnevnu sobu bi uzeli nešto novo, ali što?
Uvijek sam bio nekako na strani LCD-a, prvenstveno zbog problema koje su plazme imale u početku, a i zbog rezolucije.
Treba mi preporuka za ekran od 94cm (jer maksimalna širina TV mora biti do 96-97cm)...gledali bi se prvenstveno naši i slovenski kanali preko digi-tunera i eventualno nešto spojeno sa vga kablom preko kompa ili sticka.
Muči me što plazme te dijagonale imaju rezu 1024x768, a svi hvale plazme u odnosu na LCD...
Budžet je nekih 4000kn (može i koja stoja gore, ali i dolje jer vidim da ima plazmi od 94cm za 3000kn)
Da li se plazme manje kvare nego današnji LCD-i?...čujem na sve strane da se ljudima već nakon godinu-dvije javljaju problemi sa inverterom kao meni nakon 4,5 god, a TV je stvarno dosta radio preko dana...