View Single Post
Staro 17.03.2011., 15:48   #1001
wrath
Registered User

Datum registracije: Jun 2008
vruća ati 5850

Imam ATI Sapphire 5850 koja je u idle oko 60 stupnjeva, a pod opterećenjem gura laganih 90 i kusur. jasno mi je da je to definitivno prevruće, no ne znam koji je razlog tome. grafička je stara oko godinu dana i za sada radi bez problema. kad sam je kupio ne sjećam se da sam provjeravao temperature tako da je moguće da su oduvijek ovakve. protok zraka u kućištu nije bajan kao ni napajanje. antecov midi tower koji je već po defaultu imao svoje 350 wattno napajanje (što je za prošlu grafu bilo dovoljno). ostale komponente su na ok temperaturama (proc je 33 stupnja). graficka naravno na visim temperaturama postaje prilicno glasna. napajanje definitivno uzimam novo, no da li ce ono biti dovoljno da normalizira temperature (jer navodno slaba napajanja također mogu biti uzrok visokih temperatura) ili mi je potrebno uzeti i novo kućište sa boljim protokom zraka? ili bi i novi cooler za graficku trebao uzeti?
ostatak konfe: intel core 2 duo 2,66, 4 gb ram, xp os (čim upgradeam napajanje i ostalo prelazim na 7-icu)
wrath je offline   Reply With Quote