Pozdravljam sve koji ovo čitaju.
Molio bih nekog iskusnog kolegu za pomoć oko riješavanja problema.
Dakle adapter mi trenutno spojen na Yagi-cu od 18 decibela i pod windowsima 7 radi savršeno, na cca 700-1000 m zračne linije do AP, jakost i kvaliteta signala mi je 75-85%, s tim da mi je antena fiksirana u kući. S tim sam zadovoljan 100%(samo što mi treba da radi pod xp-om).
PROBLEM:
Problem se javlja kada adapter spojim na bilo koji komp koji radi pod XP-om.
Ne može odrediti mrežnu adresu, ako sam dobro preveo,( ona loptica rola oko ona 2 mala ekrančića i na kraju mi se pojavi žuti trokutić i kaže nešto da je ograničena ili nikakva mogućnost povezivanja).
Kad mu ja ručno unesem sve podatke IP, GETEWAY, DNS SERVER... npr. za optimu i pokušam se spojiti na optimin ruter, pokazuje mi da je spojeno, signal je odličan ali NE MOGU OTVORITI NITI JEDNU INTERNET STRANICU, niti na googlu niti na exploreru. Antivitusni se neće update-at. Jednostavno nema protoka podataka. Probano na 3 PC-a, svi se jednako ponašaju.
Pokušavao sam sa raznim driverima - sa softwerom i bez softwer (sam driver), original koji sam dobio, pa sam skidao s RTL stranice za dotični 8187 čipset - sve isto, ne radi.
Eto ako netko zna neku caku, ako je imao sličnih problema molim ga da mi pomogne ili barem da ideju. Ja sam svoje ideje iscrpio i dalje ne znam.
Hvala.