View Single Post
Staro 16.03.2011., 17:18   #511
greensky
Registered User

greensky's Avatar

Datum registracije: Mar 2011
Unhappy Premještanje neregistriranog vozila - ogromna kazna

Lijepi pozdrav forumu

Dakle imam jedan OGROMAN problem i treba mi savjet kako ga najbolje rješiti.
Htio sam otkupiti auto od prijatelja koji mi je ujedno i susjed (živi 400 m od mene). Bio je sparkiran kod njega i htjeli smo ga dovesti do mene da ga pregledam prije kupnje. I u tih 400 metara me zaustavila policija i pošto je auto neregistriran napisala mi kaznu od min. 7000kn a i više će ići spominjali su mi do 25 000 kn, te zatim za pojas, pretresli su cijeli auto, mene su pretresli, još su mi zaprijetili da će mi 13 kazni napisati ako išta zucnem... pitali su me koliko imam već prekršaja i kazni do sada i rekao sam da ništa nikad. PA KAK NIŠTA NEMAŠ??!!?!?! BAHATO I OTRESITO SVE!! Da čime se bavim, što radim tu kad mi je prebivalište 3km odavde.
Dakle tretman ko zadnjeg kriminalca/dilera.
Inače ja studiram i honorarno ponekad radim i nikad u životu nisam kažnjen niti sam ikad prekšio zakon (ni jedna prometna kazna a vozim 7 godina, niti jedna kazna za parking ma NIŠTA)

Kad sam im to sve rekao rekao mi je 1 policajac (od 3 policajca koji su me 30 minuta zadržali i pisali zapisnik) ovo: "Pa ti nisi nikakav majmun, ti si ok dečko, nismo znali, da nismo provjeravali tablice ne bi ti ništa ni pisali..., pa daj napiši žalbu neku na prekršajni nalog kad dođe budeš smanjio kaznu itd." "Mi imamo prijavu da se dila droga tu u kvartu i sumnjivo je bilo vozilo itd" oni se meni ISPRIČAVAJU i daju mi savjete kako da izbjegnem plaćanje kazne...

I kaj da ja sad radim? Doći će mi sigurno ogromna kazna jer taj je auto neregistriran već 2 godine ali ga prijašnji vlasnik nije odjavio ali uredno plaća kazne za to... Auto nisam ni platio a već me košta 4 puta više no što vrijedi

Ja znam da sam kriv što sam uopće upalio neregistrirani auto, ne mislim to poricati (makar je auto vožen ukupno 400 metara po sporednoj cesti u podsljemenskoj zoni gdje ni žive duše nema inače) ali kako da ja bez ikakvih primanja platim te ogromne kazne? Kakvu žalbu će meni sud prihvatiti da mi smanji kaznu? Na koliko će mi eventualno smanjiti kaznu jel zna itko iz sličnih primjera?

Puno hvala svima koji mogu pomoći na savjetima
greensky je offline   Reply With Quote