Citiraj:
Autor Swarm dude
@ Kristijan_7
Kablovi, njihovo usviravanje i efekti koje (navodno) imaju na sistem spadaju pod domenu psihologije i psihoakustike. Linkao sam ovdje jednom podulji članak na ESP-u o kablovima i na blind testu su kao pobjednici izašli obični licnasti kablovi koji se mogu kupiti na svakom koraku, upravo ovo što je Kristijan rekao.
Čovjek će čuti razliku ako je želi čuti. Praktički se svodi na to.
Postoje mnoge zamke i varke u ovom hobiju koje lovci u mutnom žele iskoristiti. Ovo je stvarno dobronamjeran savjet a ne podbadanje.
|
ne može se opet svaki test uzeti kao referenca, jer ne možemo mi, kao čitatelji, znati koje i kolike su kompetencije slušatelja.
no to na stranu sad (usputno razmišljanje), ono što je zanimljivo je ta psihilogija malih hifića koji, kao i ja, čuju neke stvari po prvi puta, a zapravo su konstantno tu, ali jednostavno zbog manjka rezolucije ili jednostavne inertnosti pri slušanju infantilnih sistema nisu primjećeni ili se sve jednostavno svodi na stupanj koncentracije pri slušanju, tj. seciranju uratka
što se snake-oila tiče, tu je plodno tlo izuzetno plodno
@fliko... ovo shvati maximalno dobronamjerno, ali ti na blind testu ne bi sa sadašnjim iskustvom (a sam si priznao da si čuo 3 sistema sve skupa) prepoznao razliku između dva interkonekta, a kamoli "usviranog" i "neusviranog" da te ugrize direktno u leđnu moždinu
ne patroniziram sa ovom izjavom, nego iz iskustva znam da nakon nekih (tada) 5-6 godina iskustva, 2-3 kompletno različita privatna sistema i brdo okolnih i dalje nisam mogao razaznati promjenu strujnog kabela u max. kontroliranim uvjetima, tj. pinpoint-at di su razlike.