Citiraj:
Autor 2 die 4
To je ono što ja mogu reći ovima koji su u videu, pogotovo nakon što sam danas vidio na svoje oči o kakvoj se stazi radi!
Još jednom
|
Moraš shvatiti da oni imaju potpuno drugačije bicikle. Nije poanta na XC bajk staviti 203mm vilicu i reći da ti ide bolje. Kad imaš bajk koji je napravljen za 180-203mm vilicu naprijed (bilo iza 150 ili 180-203mm hoda), to je onda prava stvar.
Ovak kad ti staviš na XC bajk vilju od 180+mm samo si digneš bottom bracket i u pravilu bajk ti je stabilniji dok ideš ravno preko prepreka, no u zavojima je druga priča.
Druga je stvar kaj ti dečki imaju 2-3 staze koje stalno voze. 57ica i Medvedgrad (ovo što smo mi jučer vozili) uglavnom i znaju te staze odlično. Mi vozimo puno više staza koje su također i puno duže, tako da tek nakon 5-6 puta znaš jako dobro stazu.
Citiraj:
Autor Nik
Ja na Foxu 120mm jos do sada nisam iskoristio pun hod, pa cak ni jucer, uvijek ostane cca 2cm.
Treba tehnicki sto pravilnije voziti, podesiti vilju kak spada, i vozi...za Sljeme je IMHO dosta HT i 100mm hoda, tak da se i sa 80mm sve to izvozi bez problema.
Naravno da je lakse voziti na fulki s vise hoda, ali kao sto je riceburner rekao - da se to proci i s krutom viljom, samo sto treba voznju prilagoditi terenu, opremi i vozacu 
|
Fox ima problema sa preprogresivnom oprugom i bilo je fora da se krati vodilica kako bi se dobio malo veći volumen u zračnoj komori da se smanji ta progresivnost.
Fox 36-ice su pak imale pretvrdo podešen bottom out koji im je onda sprečavao puni hod.
Citiraj:
Autor zgmmax
Ja sam sa 100 (realnih ~80) presao na 130 i preporodio sam se jer nema vise situacija da mi prednji kraj sada odskakuje od korijenja i kamenja jer sam ostao bez hoda.
|
Nije to samo do hoda. Ne sjećam se koju si prije imao vilicu, no Recon ima odličan damping sustav. Fučkaš ti vilicu koja ima 200mm hoda, ako je damping loš. Vilja od 100mm hoda koja ima dobar damping će bolje iskorištavati taj hod.
Citiraj:
Autor riceburner
nije uvek slucaj, nekad ti previse hoda bas napravi gresku...
|
Točno to. Rama diktira koliko hoda ide naprijed. Najčešće se +-10% razlika ne osjeti, no više da. I to samo jer podiže BB i dobivaš manje upravljiv bajk u zavojima.
To sam i ja osjetio kad sam imao XC ramu i Recona na 130mm, a osjećam i sada sa ramom koja dolazi sa 130mm vilicom, a ja imam 150mm. Tako da prvi servis i spuštam vilicu dolje, na 130 ili 140mm.