Ukratko, radi se o Toshiba Satellite P300D 20V laptopu na kojem sam htio flešati bios na grafičkoj radi učestalog pregrijavanja. Izbacio sam preko GPU-Z original bios i editirao ga u RBE. Spremio sam file na USB i bootao sa istoga. Ušao sam u program i upisao u atiflashu -ai tek toliko da vidim hoće li očitavati čip. Našao ga je na adapteru 0 i upisao sam komandu atiflash -f -p 0 xx.rom
I tu nastaje problem. Kao i uvijek, Ispisali se podaci novog i starog biosa i tijekom
Flashing procesa je stao, odnosno dalje nije išao. Niti je pisalo da je bios uspješno programiran niti da je fail-ao. Uglavnom, tako se vrtilo oko 3 minute i naravno, nakon restarta nema slike i čuju se 2 beepa (1 kratki i 1 dugi). Ne mogu uopće nać što oni zapravo znače, makar mislim da je stvar jasna do čega je iako se ne bih čudio da je nekaj treće pošto se radi o Toshibi.
Grafička je iz naslova, Ati Mobility Radeon HD 3650 (čita ga kao toshiba codename M86). Original bios naravno imam i mogu flešat naslijepo, ali imam osjećaj da laptop staje na postu i ništa se ne događa. USB uopće ne blinka (ima LEDicu) i mislim da ga ne očitava.
Ima li kakvog lijeka za home made popravak ili da odnesem u neki servis (i koji) koji mogu to popravit odnosno flashat bios?
Hvala,