Evo da ne otvaram novu temu, problem je ionako skoro isti...
Do jučer je sve radilo najnormalnije i bez ikakvih problema.
Sinoć nakon pol sata igranja bc2, komp se smrzne i zvuk počne brujat, pištat, ne znam kako bi to opisao i jedino shutdown pomaže (na cm590 nema restart button). I nakon toga sam pokušao 5x igrati, i svaki put se dogodi isto u razmaku od cca 10 min od početka igranja, skoro pa su pravilni razmaci, nisam štopao, ali po satu otprilike.
Probao sam sa 3 različita setupa, na 3.2ghz proc, na 3.0, na stocku. Memorija na stocku - 1066mhz, na 980mhz i na 800mhz. Grafa je na stocku, jedini mod je bios sa otključanim shaderima (bios je stock 6950, nije 6970 full mod). Probavao sam dodavati voltaže procu i nb-u. Efekt je isti bio svih 5x, svaki put je blok nakon tih 10ak min.
Nakon toga sam ostavio memtest preko noći (od 01h do 06h) da vrti, prošao je punih 6 ili 7 (na poslu sam i spajam se na kućni komp preko teamviewera pa se i ne sjećam svega i ne vidim ono što nije u windowsima) passova bez ijedne greške, od 06:15 do cca 07:00 sam odvrtio intel burn test, isto bez ijedne greške. I evo već 3 sata vrtim prime95, bez ijedne greške. Temperature proca pod intel b.t. su 67;61;62;68, a evo nakon tri sata prime-anja su konstant 67;62;63;68. Matična je na 39, hdd je na 40, grafa je normalno na 42. U bc2 sinoć grafa nijednom nije prešla 68, load je 100%.
Sinoć u tom pokušaju traženja uzroka sam skužio da mi bios ne pamti svaki put postavke, nego se vrati na stock, pa sam promijenio bateriju i sad pamti isprve, ali ne vjerujem da bi to mogao biti uzrok smrzavanju nakon 10 min, ili?
Da, zaboravih napomenut, da sam nakon toga stavio veći takt, i mrvicu veći napon jer sam primjetio koliki je vdroop napona, pa da se osiguram.
Sada je (od prvog testiranja) proc na 3.3 i napon je u biosu 1.375 (pod 100% loadom mjeri 1.32, 1.33). Na nb sam dodao 0.1, ram sam probao i na stock voltaži i na +0.1, isto je, memtest prolazi bez beda u oba slučaja.
Eto, litanija je napisana, jel ima netko pametan da mi pomogne rasvijetlit ovu enigmu??
Hvala!
Edit:
Evo završio sam prime95, nema ni jedne greške za 4 sata; i occt gpu test 1 sat isto nema ni jedne greške.
Netko s nekom idejom?
Ili je bc2 zreo za reinstall (ne znam samo kakva je procedura s code-om od igre jer je original?)
Edit2:
Pošto očito nitko drugi ili nema problema ili ne igra bc2 ovih dana

da napišem da je pronađen 'krivac'.
Dakle, komp je rock stable na ovim postavkama, sve igre i svi 3dmarkovi, prime95, intel bt i ostalo radi bez problema, samo nije radio multyplayer na bc2 i to na punkbuster serverima.
Problem je u zadnjem updateu punkbustera koji nije dobro programiran pa se kolje sa msi afterburnerom, točnije sa onim monitoring podprogramom i sa msijevim upravljanjem venta na grafi. Isključivanjem msi ab-a u potpunosti, svi problemi su nestali.
Sad samo treba čekati ili fixan punkbuster ili naći drugi soft za kontroliranje venta na grafi koji se neće klat sa pb-om.