View Single Post
Staro 08.03.2011., 13:25   #27
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
/cut

Možeš li pojasniti ove pojmove;
a) loš ekran-kvaliteta > U kojem smislu loš?
b) res. touch> To je širok pojam. Resistive TS na nekim mobitelima lijepo radi IMHO, i bio bi čisto dovoljno za čitanje PDFa i surfanje.
c) nema multi touch > Gdje najviše smeta?
d) loša baterija > Može preciznije? Koliko traje recimo za čitanje? Koliko za surfanje?
e) sporost > Što točno? Boot? Sučelje? Surfanje?

I jedno konkretno pitanje;
Je li taj kinez dovoljan za pročitat PDF/DOC dokument i pregledati mail i novosti po news portalima? Pod dovoljan mislim je li moguće, i postoji li nešto što to otežava?
PDF u danasnje vrijeme cita svaku glupi telefon a kamoli pametni.
Pjesnik je s ovime htio reci da su zahtjevi korisnika raznoliki. Svaki tablet u danasnje vrijeme odrađuje posao koji trazis ali evo da malo pokusam odgovoriti na tvoja pitanja.

a) los ekran,znaci lose osvjetljenje,los kut citanja lose boje itd itd,malo dulje gledanje u njega izaziva smetnje u ocima,od suza pa nadalje ,sto znaci da ako dulje zelis ciatati pdf i novosti, patit ces i naravno imati "Visine" u džepu
b)res. touch nije sirok pojam. nA nekim mobitelima radi dobro,ali taj mob kosta 2000-3000kn ako nije u nekom paketu. ZAmisli sada tablet od 700-1000kn sa takvim ekranom. Tesko hvata tocuh,steka itd.
c)multi touch imho meni ne sluzi nicemu osim tu i tamo za zoom. Ako zelis nesto vise raditi s tabletom,onda to moze biti mana.
d)losa baterija-> ako jedan ipad traje oko 10 sati i svi se dive kako je to puno,onda jeftiniji tablet drzi par sati i au revoir. Znaci,punjac uz "Visine" i sve ostale svakodnevne điđe i eto ti jos malo potreba za fejk Birkinicom .
e) ovaj dio je povezan s baterijom. Znaci sto je sporiji,to ces manje procitati na tabletu jer nema dovoljno baterije za puno. Sporost od bootanja do velikog lagg-a koji bode oci do otvaranja vecim pdf-ova i doc-ova.

Po meni treba izbjegavatio kineske noname tablete u sirokom luku, ali ovi noviji POV i Prestigio bi mogli nekom upasti u ruke pa da naprave nekakav review,ko zna,mozda i vrijede tih 1000 i kusur kuna i moze ispuniti necije zahtjeve.
spawn je offline   Reply With Quote