View Single Post
Staro 08.03.2011., 01:02   #8394
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor xulos Pregled postova
http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1605

Sto kazete na ovaj bajk za tu cijenu ( prvenstveno me zanima bas taj model) i ako ne valja jel ima sto bolje do 4k kuna max (pozeljno sto jefitnije) posto kasnije mislim neke dijelove nove stavljat naravno?
http://www.markoprojekt.com/index.php?m=109&p=1081

Samo zamijeniti vilicu i ako su kočnice ispravno odzračene (auriga dosta dobro grize kad je s kočnicom sve u redu) - pila od bajka. I za malo jaču XC vožnju bez brige. Prva nadogradnja bi mi bila vilica ako se misliš žešće voziti.
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Tak je, XC/AM, 130 hoda max ak se ne varam otraga i isto tako mi nije jasno zašto 100mm vilja, bajk će biti zapiknut u zemlju gore neg moj R3 kad sam rebu 100 imao...

Nikola, rekao sam ti da za te pare koje ćeš ti ulupati u taj bajk si mogao dobiti konkretan bajk novijih nešto slabijih dijelova. Ovako sve rabljeno ćeš morati mijenjati pola stvari nakon par ozbiljnih vožnji a cijena bicikla će vrtoglavo rasti.
Al neka, kao i u svemu, naučit ćeš na teži način
Ovo je 4x/Slopestyle rama. 100mm hoda iza. Napred se stavlja max. 120mm vilica na takve bajkove, iako ih uglavnom voze sa 100mm. I hod je najmanje važan u toj cijeloj priči - Manitou sa Absolute damperom je jedna od najboljih vilica za XC. Semi-open bath, low/high speed rebound i kompresija. Ako je ispravna vilica, parira komotno RS Rebi sa Blackbox damperom .

Složio je relativno dobar bajk. Jest da ima svega (nije ujednačen po opremi), no držat će mu ako je imalo pazio kod kupovine, da baš na oko nije kramp kupio. Kotači će ga izdržati bez problema, vilica isto. Kočnice su i prejake za njegovu težinu, ali dobro je imati tu uvijek rezerve. Kočnice kao i rama - najduže ostaju kad su kvalitetne.