View Single Post
Staro 07.03.2011., 11:40   #986
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor LorlonWarrior Pregled postova
Imam također još jedno pitanje u vezi ove grafe (jbt, neki sam pun pitanja u zadnje vrijeme):

Ugl primjetio sam da grafa ima 2D i 3D profile što je logično naravno da manje troši dok si na desktopu u 2D i da se ne grije za đaba kad joj ne treba neki visoki klok za 2D. E sad, ne znam dali svima al moja na 2D modu radi na 157/300mhz a na 3D dobro naravno 725/1000mhz.

E sad jedina stvar koja me nervira je kad mi se pali neki čudni "međuklok" kad gledam videje na jutubu koji je 400/900mhz i onda mi se automatski voltaža digne na 1V i grafa se počne grijati kakvih 10C više. Jedno vrijeme mi toga uopće nije bilo i sad se odjednom samo od sebe vratilo (čudno) tako da me malo nervira to bezvezno podizanje voltaže i klokova i temperature jer grafa može sasvim fino puštati i najozbiljniji film bez problema na 157/300mhz

Eto ugl, nije neka hitna stvar ali čisto me zanima dali se to može nekak maknuti pomoću Afterburnera ili nekih drugih metoda i dali je svima to tako
3 profila su definirana driverima, i dobro rade svoj posel, ne znam zake se čudiš.

Idle je min, kad radiš nekaj sa video materijalom onda je mid, a kad igraš max taktovi. A isto tak se i grije... čist normalno. Bolje nek na starijim verzijama koje su odmah prebacivale na 3D kod video materijala a nepotrebno.

I ne za HD video materijal ak ide prek GPU nije dosta 157MHz, možda bi ti štekalo pa bi bil sretniji ?
danc00 je offline   Reply With Quote