View Single Post
Staro 04.03.2011., 21:47   #10
dxer
Premium

Datum registracije: Jul 2005
U međuvremenu se ponesto situacija promijenila. Opisat cu ponovno. Imam znaci ADSL modem Siemens SX763 i na njega je na jednom portu priključen Dreambox (satelitski receiver) na kojem je disk. Na drugom portu je Linksys WRT54GL router (u gateway nacinu rada) na kojeg su spojena dva kompa. Sada sam kabel koji dolazi sa ADSL modema spojio na routeru u LAN 1, a kompovi su na LAN 2 i 3. problem je u otezanom ili nikakvom prometu između kompova i Dreamboxa, bilo samog Dreamboxa , bilo njegovog diska. Dreambox je 192.168.1.3, komp je 192.168.1.6, a Linksys je 192.168.1.10 (probao sam ga staviti i na 192.168.1.2-nije nista promijenilo). Na ADSL modemu je iskljucen DHCP (probao sam i sa njim-nista nije pomoglo). na linksysu isto iskljucen DHCP, svi kompovi imaju svoju IP adresu.
Također sam iskljucio iz te sheme Linksys i direktno zakacio komp na LAN 2 ADSL modema, i dalje isti problem. Kao da ADSL modem nekako ne propusta dobro promet izmedju svoja dva porta.

U prvoj shemi, kada je router Linksys bio ustekan u LAN 1 port ADSL modema, a svi kompovi i Dreambox zakaceni na router, sve je radilo ispravno. U toj shemi je ADSL modem imao mrezu kao i sada 192.168.1.x, dok je router i sve iza njega bilo na 165.255.0.x .
dxer je offline   Reply With Quote