pozdrav svima,
kupio sam asrock p67 pro 3 plocu i intel core i5 2500 proc...
hdd mi je samsung spin point f3 1 tb
corasair napajanje 550w
RAM corsair xms 3 2 x2gb
grafu imam frendovu ati 3850 512 gb staru dvije godine(skupljam pare za 6970 )
komp radi jebno, ali naravno imam problema... ponekad...
pri paljenju ponekad, nema pravila, dogodi mi se 5 kratkih beepovaa i ne pali se monitor, tj ne mogu nikud, shvacam da je to vjerojatno hardwerski problem
ali mi nije jasno zasto se onda ne ponavlja stalno, odnosno tih 5 beepova najverojatnije prestavlja problem sa RAMom (ako se ne varam)... .zamjenio sam RAMu slotove, premjestio na druge , cak sam i u BIOSu podesio voltažu manualno umjesto na auto i postavio XMP profil koji imam u BIOSu na savjet frenda koji je rekao da je u tome problem...
dakle ukratko na taj nacin sam probao rjesiti problem, bezuspjesno izgleda...
zanimljivo je da , kada palim komp posto imam tu ATI 3850 grafu a ona ima dva DVS utora, kada je monitor ukljucen u jedan od tih, dogodi se 5 kratkih beepova, ugasim komp, iskljucim monitor iz porta, upalim racunalo , beepa nema, ukljucim ponovno u drugi ili isti DVS port, komp radi , dakle nema pravila sto se beepanja tice.
Blue screen na win 7 64 prof oriđii mi se pojavio nekoliko puta, pri kopiranju glazbe sa eksternog na interni disk odnosno pri indksiranju prije toga eksternog diska kako bih u searchu mogao naci odredjenu pjesmu ili file... dakle nekoliko puta mise pojavio blue screen pri tome, posto sam isto izucio da je to mozda do CPU ili RAMa ne vidim nacin kako bih vise mogao utjecati na problem, odnosno rjesiti ga... CPU je na dobroj temp, sve sam instalirao kako treba, radi perfektno par sati dnevno komp ako treba(tjedan dana star), ali ti problemi me toliko nekad izgbace iz takta da bih ga siknuo u tri pixle marmelade!!
znam za maticnu da ta serija p67 ima problema sa SATA 2 portovima , to mi je jasno, no disk mi je spojen na SATA 3 nakon prvi puta kada se dogodio beep, dakle ne vjerujem da je o tome rijec.... odnosno ja vise nemam pojma
dobri ljudi, ako se nekome da citat, molim ta pomoc i savjet na bilo koji nacin!!
hvala,
niksa