Film jednom snimljen je zamišljen da se gleda u originalnom aspect ratiou. Skarćenica OAR.
Sve ostalo su neke new age hipster gluposti. Ako je film sniman u recimo 2.35, (16:6.8) (Dobar, loš, zao) neće mi pasti na pamet cropati takav film da bi mi bio preko cijelog 1.78. (16:9).
Ukratko. Svaka osoba koja takve gluposti radi je jednim potezom dokazala da nema pojma o kinematografiji.
Na žalost. Taj kvazi trend su i neki renomiraniji ljudi probali forsirati Apocalypse Now i njegov originalni 2.35:1 AR koji je biser Vittorio Storaro pokušao prebaciti u 2.0:1. Hvala Bogu nisu ga poslušali i Apokalipsa je izašla u OAR-u sada na blurayu i predivna je.
Također. Već sam spomenuo. 1920x1080 bluray screen space odgovara Full HD telkačima pixel za pixel. Apsolutno svaka manipulacija koja uključuje rastezanje slike poremeti taj "balans", te degradira kvalitetu slike.
Iskreno mi je fascinatno koliko se ljudi općenito u svom životu "muči" sa korektnom reprodukcijom zvuka, a kada dodje do videa onda nastane djumbus i sto tisuća teorija!
Citiraj:
Autor rendula
Nisu bas "mali" otkunuti dijelovi. U svakom slucaju, to ce ga smetati puno vise od crnih traka. A i rastezanje smeta puno vise od crnih traka.
|