View Single Post
Staro 28.02.2011., 16:34   #86
qlc
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
OK ekipa, evo mali update situacije jer stvari su postale još puuuno bizarnije...

Dakle, nakon što sam probao apsolutno sve da nađem uzrok divljanju temperatura opisanih u uvodnom postu, jedino što mi je preostalo je to da zanemarim sve dobre review-ove Arctic Silver 5 paste (na temelju kojih sam se i odlučio za nju) i kupio Prolimatech PK1... Lijepo nanio sve po propisu, upalim komp, i počnem vrtit Prime95, upalim HWMonitor i ne vjerujem: 9 STUPNJEVA MANJA temp u odnosu na AS5, dakle 49-51 stupanj uz puno hlađenje, u odnosu na 58-60 sa AS5. I s njom sam imao problem opisan u uvodnom postu o tome da je 58-60C bilo samo pri prvom paljenju kompa i testiranju... Nakon gašenja i hlađenja, to bi bilo do 66C...

I što sad zaključiti iz toga??? Apsolutno sam siguran da Prolimatech nije toliko bolji od testovima (ako je uopće bolji) i godinama dokazane i provjerene AS5. Eliminirajmo to... Da li bi bilo moguće da je:

a) AS5 koji sam kupio lažnjak
b) da AS5 nije namijenjen Athlon XP procevima koji imaju IHS od keramike
c) da je pasta stara (ako uopće može ostariti, nisam vidio istaknut rok trajanja)

Što se opcije a) tiče, ja sam je kupio u obliku šprice od 3.5g koja na sebi ima samo gumenu kapicu, dakle, kontakt s atmosferom je i više nego moguć, a sad, da li to ima ikakav utjecaj na pastu - ne znam...

Ono što ću sljedeće napravit je da ću je odnijet tu pastu kod zlatara da je ispita jel ima uopće srebra u njoj, ponukan člankom na netu koji sam čitao o stvarnom udjelu srebra u pastama... Uglavnom, po njoj je AS5 jedna od rijetkih koja ga stvarno ima...

Hvala unaprijed na vašim razmišljanjima jer stvarno želim to get to the bottom of this... pozzz
qlc je offline   Reply With Quote