View Single Post
Staro 27.02.2011., 23:29   #7
BojanZD
Premium
Moj komp

BojanZD's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Anghx Pregled postova
@djohum
Hvala na ovom detaljnom odgovoru. Našao sam na službenoj stranici ovu sliku:

Piše da ima filtre na gornjim i donjim usisima. Koliko mogu shvatiti s kućištem bi trebala doći 2 ventilatora, jedan naprijed za usis i jedan nazad za ispuh. Valjda i taj naprijed ima neki filtar, a ako nema nešto ću staviti. E sad ne razumijem ako piše da je gore usis zašto je na donjoj slici nacrtano da zrak tamo izlazi. Šta će filtar na ispuhu?

@BojanZD
Dobar prijedlog za Kaze Q, to ću uzeti ako se bude moglo složiti. Predlažeš da dva ventilatora gore budu ispuh, a naprijed usis? Ili je gore isto usisni ventilator? Pročitao sam da bi trebalo biti više usisnih da se stvori veći tlak unutra da prašina ne može ulaziti, je li to točno? Kako bi bilo staviti osim usisnog naprijed i ispuha iza, jedan dolje za usis i ništa drugo?

Povremeno izvodim kompleksne izračune pa ću na ovom računalu potpuno iskoristiti svih 6 jezgara i možda ostavljati komp upaljen cijelu noć/dan da računa, a možda i lagani OC ne bi bio na odmet da se sve ubrza. Kad se ne bavim s time vjerojatno bih vratio stock frekvenciju. Taj Rasetsu zvuči dobro u tom review-u, al ne znam otkud loše ocjene na stranici Linksa? Koliko bi se dalo klokati s njim i može li podnijeti ovakav rad?
Uvijek je bolje da imaš više ventova za ispuh nego za usis iz razloga što će ventovi koji izvlače zrak samim time i uvlačiti zrak u kućište te raditi protok.
Znači, dovoljan će bit jedan 120 ili 140mm usisni vent dolje naprijed, te po jedan 120-140mm vent straga gore i na samoj gornjoj strani kućišta iznad CPU coolera.
Na prašinu nemoš puno utjecati osim da staviš filtere-to ovisi o konstrukciji kućišta, smještaju u sobi, al svakako ćeš morat barem jednom godišnje otvorit komp i počistit, to nas sve muči i nuspojava je zračnog hlađena.
Ocjene sa links stranice nemoj uzimati preozbiljno jer mislim da za pozadinu nemaju nikakav test za potkrijepit te ocjene.
Rasetsu je tek nedavno došao na tržište pa neznam kako će se ponašati tijekom OC-a, al kako u onom linkanom testu kažu da zaostaje samo 3 stupnja za ponajboljim coolerima, to je jasan pokazatelj da za tu lovu nema bolje,ako novo kupuješ.
Ako ipak želiš 100% bit siguran,pogledaj temu o zračnim hladnjacima pa se odluči.
BojanZD je offline   Reply With Quote