Što se tiče ventova neznam šta da ti preporučim spektar je preširok, uzmi bilo šta, ubaciš neki potenciometar, home made ili gotovi proizvod bit češ zadovoljan.
Ja imam naprijed usisni 14cm, Syteche katanu 2 na procu, ispušni na kućištu 12cm, te napajanje 12 il 14 lago bi ti sada.
ali kvaka, prednji 14 i stražnji imaju isti dovod struje, povezani sa kip šalterom na 3 položaja. 1. 12V 2. 0V 3. 5V . tako da mi pretežito radi u položaju od 5V ili 0V kada radim nešto nezahtjevno, net i filmovi ili download torenta dok spavam. a 12V kad se radi nešto zahtjevno da komponente cvile.
U vezi tvog kućišta... Nadam se da donji ventilator u podnožju kućišta, ali uglavnom svi usisni da imaju "filter" prašine.
Dat ću primjer jednostavan koji je primjer kod mene, ali primjenjiv na svim korisnicima (osim onih koji drže komp u STERILNOJ sobi). XD
Moje kućište ima samo tzv. nano prašinu u sebi. Imam Soprano DXa i morao sam sve rupe pokrpati mrežicom tj. filterom, zašto? E pa zato što Domba kreten ima čupavac ogroman u sobi koji uvijek pokupi svu prašinu, i naravno cirkulacija zraka hodanje, bla bla kak to ide... usiso mi dosad komp... i one mucice od čupavca... zamračio sam jednom gadno. moro sam kompresor palit da sve očistim. ugl, uz soprano na prednji vent od cm dolazi taj filter, ali na sve ostale rupe itd ne. pa sam tako, otišo u bivši nama pevec XD i kupio onu kutiju sa mrežicom za komarce, fino uzeo najmanje dimenzije koje su imali i poduplao naravno da se preklapaju, izrezo, polijepio u kućište i nema prašine
Iako mi komp jeste podignut od tla, desetak centi, i lijevo i desno je drvo, ipak je vukao tu prašinu i mucice, ovako sam si riješio problem.
kolega jedan, kupi kompić, ima čuku, i obični tepison, mjesec dana komp trebamo mu ugradit wifi card. kad sam otvorio kutiju dobro da grinje nisu počele iskakat iz čumeza prašine. tako da svakom tko mi kompić donese na servis savjetujem da skokne do neke trgovine i traži tu super mrežicu. ljudi odu, bace 20kn (npr. neznam cijene) i fino su sretni i zadovoljni i nemaju brige oko čišćenja.
Čemu sva moja priča? Pa ovako, sva AIR hlađenja imaju tu manu što cirkuliraju zrak iz prostorije kroz računalo, tako i da ti je komp na povišenom, ili na tlu neigra ulogu, povuče prašinu. Zato moj topli savjet, odi kupi mrežicu za komarce, polijepi ispred ventova, nečeš požalit.
I da btw, odlično kučište, što se tiče cirkulacije odlično je tehnički gledano.