View Single Post
Staro 21.02.2011., 14:50   #8055
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor hash Pregled postova
sad se i meni to cini najbolja (najjeftinija ) opcija
imate kakve prijedloge buduci da vidim da cijene idu od 100kn u beskonacno
iako, prije konacne odluke cu 'pokusat' odzracit kocnicu pa cemo vidjet kako ce to zavrsit
Imaš paypal. Rokni si disk + adapter bilo preko discobrakes-a (đabe poštarina) ili preko Superstar componentsa. Osobno su mi superstarovi ljepši, a imao sam od Superstara 203 rotor (Vibe dizajn) i bio je odličan. Deblji nego inače, pa se ne pigaju. Kod Superstara je poštarina još 2.13 funte.

Tak da te kod discobrakes-a dođe rotor 180+adapter oko 26$, a kod Superstara oko 15 funti (ak nisam neš fulao).
Citiraj:
Autor thuNdeR Pregled postova
@vuco sam pitam, jel se teško to ''otkvači'' na downhilu? Ja vozim samo cestu sa spdom pa me zanima kak se to ponaša na downhillu
Bit će ti u početku čudno, no ak imaš već naviku na cesti otkopčavati nogu (ono refleksno pred semaforom) neš imati problema niti u šumi.
Imam Shimano M520 pedale i na najmekše su postavljene. U godinu i pol me 2 puta neplanirano iskopčalo - jednom sam lupio nogom u kamen ili nešto pa me to izbacilo, a drugi puta sam naletio na neko kamenje ili korjenje i valjda sam krivo držao nogu pa me udarac izbacio. Kad velim izbacio, onda mi je samo jedna noga ostala ukopčana. Da mi se dogodilo da mi obje iskopča - nikada.
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Eto Vuco kako su nam gume izgledale tik prije makadama
Ne znam, mi smo to prošli sa manje muke nego inače po blatu . Više se hvatalo bočno i nije se moglo očistiti, a sredina je bila normalna, čak ne bih rekao niti toliko natrpana blatom, stvarno se fino čistilo.

@ Junkiee
Pogledaj Specializedove siceve. Hvaljeni su na dropbike-u u zadnje vrijeme.

@ riceburner
Vidiš primjenu diskova na DJ, a na XC-u ne ?
Na dirtu skoro pa da i ne trebaš kočnice, a kamoli diskove. Danas su razlike u težini hidraulike i V-brake-a minorne, a dobar V-brake košta isto, ako ne i više (pogotovo kad se ide na nešto tipa keramičkih obruča) od prosječne danas hidraulike (tipa Elixir) koja će kočiti jače i lakše (puno manje umora na rukama). Ja osobno sam bio na najjeftinije V-brake-u i to priznajem. Kočio sam na kraju spusta sa 3 prsta na ručici, po mokrom mi je uvijek kočilo, po blatu sam par puta ostao bez ikakve kočnice (sva sreća pa nisu bile neke brzine). Sa hidraulikom, a vozio sam ih dosta - sve su kočile bilo toplo/hladno, bilo mokro/blatno/suho i to uvijek jednim prstom (pred kraj je već bilo lagano umor u tom papku). Čak niti ono održavanje što se kod hidraulike naglašava kao negativno, ne bih rekao da je istinito.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 21.02.2011. u 14:58.
Vuco je offline   Reply With Quote