View Single Post
Staro 21.02.2011., 07:26   #8025
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Nisam bio ja, imao sam drugog posla

Kočnica: moguće da trebaš podesit ručicu, tj. koliko je odmaknuta. Ako to nije u pitanju, moguće je da ih treba odzračiti.

Ako ni to nije, onda kupi novu i npr 180mm disk. Možeš i 203 no pitanje je koju vilju imaš te dal podržava tolke diskove da ti ju ne polomi
kocnice su relativno novo odzracene, a imao sam slican problem i dok je bike bio nov samo tada sam mislio da to tako treba bit, vise ne mislim tako
vilica je vucin recon 351

Citiraj:
Autor Hamm
@hash..imao sam te kočnice na prošlom giantu i nisam imao takve probleme. Neću dijeliti savjete kaj bi trebao napraviit jer nemam pojma.
jesi se spustao kad malo brze i probao naglo zakociti? pitam jer, ako sam dobro pohvatao, vozis se uglavnom po ravnom pa mozda nisi nikad trebao naglije zakociti na vecoj nizbrdici

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
@ hash
Najjeftinije ti je kupiti veći rotor, a ovaj prodati po ~100kn sa adapterom. Ako ćeš i to uspjeti.

Što se nove kočnice tiče, ja sam uspio pregrijati Code čeljust sa 160mm rotorom (istina, ja sam i teži od tebe), tako da mislim da ti nova kočnica neće baš previše pomoći kad juriš 50kmh i trebaš zakočiti sa 160mm rotorom. Tu se radi o ogromnim temperaturama.
znaci i nova kocnica, i novi rotor, sjajno

Citiraj:
Koliko si brzo išao dolje ?
ne znam, nemam brzinomjer

Citiraj:
Što se tiče brtvi i ulja na Shimanu po hladnom vremenu. Sređeno je to. Ja sa svojim SLX-om na -15° nisam imao problema.
gledao sam i slx na mtbr-u i kolko se sjecam kod njega se ljudi nisu zalili na probleme s brtvama
malo sad gledam ove xt kod alesa i muci me nesto, da li je ovo samo kaliper ili kopletna kocnica sa crijevom i rucicom?
hash je offline   Reply With Quote