View Single Post
Staro 18.02.2011., 03:46   #12
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Uđi u Edimaxov web config; u lijevom izborniku odaberi System Utility.

IP Adress: 192.168.1.2 (IP adresa Edimaxa, prvi, drugi i pretposljednji broj mora biti isti kao i kod IP adrese glavnog routera - najvjerojatnije je to 192.168.1.1)
Subnet Mask: 255.255.255.0
Gateway Adress: 192.168.1.1 (IP adresa glavnog routera/ADSL modema - uoči znamenke)
DHCP: Disabled

Resetiraj Edimaxa. "Spoji se" ponovno na njega, sada mu pristupaš preko nove adrese: 192.168.1.2. Odaberi Basic Setting.

Mode: Universal repeater
Band: 2.4 (B+G)
ESSID: stavi neko ime za Edimaxa (ja sam kod sebe postavio: ime_routera_Edimax da ih znam razlikovat, recimo kod tebe vbr666_Edimax)
Channel number: broj kanala (stavi isti kao i kod glavnog routera, kod mene je 8)

Broj kanala najbolje postaviš onaj koji nijedna ili najmanji broj mreža koristi u susjedstvu. To možeš provjeriti pomoću inSSIDer programa.

WLAN MAC: ostavi kako je, meni su sve nule tu (000000000000), nemoj upisivati slučajno MAC adresu routera jer jednostavno napravi haos. Mislim da je to kod tebe problem, istu grešku sam i ja napravio .
Root AP SSID: stavi ime_routera (vbr666)

Stisni Apply. Ponovno uđi u Edimaxov web config i uđi u Basic Setting meni i klikni na Select Site Survey. Tamo bi trebao vidjeti svoj glavni router. Klikni na kružić pokraj imena tvoje mreže i Done. To bi trebalo biti to. Spajaš se normalno bežično na Edimaxa, ne trebaju ti nikakve statične adrese. Zaštitu možeš postavit i na WPA2 (AES), bez problema radi (Security meni s lijeve strane).

Zadnje izmijenjeno od: tutix. 18.02.2011. u 03:58.
tutix je offline   Reply With Quote