@ Nik i ostali GPS-aši 
Sad nekaj testiram OpenStreetMap jer čitam jedan post sa newsa. Karte su im dobre, a besplatne su. Ima i staze ucrtane neke, s time da se druge mogu i osobno dodati (znači tvoje). Samo kaj sad gledam kako

, s time da je to najmanji problem (upload), već gledam kako da obilježim da je jedan dio cesta, drugi makadam pa šuma etc. Da se zna koja je podloga.
@ 2die4
Gle, ja sam jurio jer sam bio prvi. Vjeruj mi, prvi je najgore biti, jer ovima iza sebe si sporiji jer oni gledaju tvoju putanju i mogu reagirati ako si ti uzeo krivu putanju. Uostalom, nas prva 3 smo stvarno jurili. Ali od cijele staze, jedinu nesigurnost sam osjetio (i to pošteno) na tom zadnjem djelu kada sam proletio kroz sve. Jednostavno nije bajk usporavao.
Da sam išao samo sa burazom, bez novih, išao bih puno sporije. Ovak se bojim da sam prespor za ostale, stoga stvarno puštam kočnice.
Ova staza je bila odlična, osim početka makadama gdje ima sitno vododerina, a kasnije je korjenje mali problem ali je uvijek bio put za zaobići ga. Vjeruj mi, ja uvijek padam na vododerinama, to mi je postala rak rana ove sezone. Samo se polegnem. I naravno, odlično je kad imaš kacigu, a svi smo imali

.
Početak staze je samo velik nagib, ništa opasnog. Da si pao, pao bi bočno na mekano. Ali da je staza brza i da na pojedinim djelovima ima korijenja što se treba znat dobra putanja odabrati - to jest.
A kao što si vidio na spustu, čekalo se uvijek ekipu. Idemo gore skupa, idemo dolje skupa. Tako da, čak i početnici idu koliko im to samopouzdanje (a tek kasnije kad postane bolji, onda bajk i njegove limitacije dolaze do izražaja) dozvoljava. Uostalom, rekao sam na početku, ne juri ako nisi siguran, jer ne želim da se itko razbije, jer ama baš ništa ne dobivam sa time. Niti mi je cilj (a mislim da se i drugi sa time slažu) da dođem nakon Sljemena prvi na komp i napišem na PCE-u kako si se ti sašio

.
Poanta je da sa više vožnje postaješ samopouzdaniji, iskusniji. A do tada se voziš brzo koliko možeš

. Prava ekipa će te uvijek čekati.