View Single Post
Staro 13.02.2011., 14:57   #7843
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kad ideš iz grada, visinska razlika sigurno nije 470m. Ja sam je odvozio većinu, nisam počeo skroz istočno, već sam iz Markuševačke trnave Bidrovečkim makadamom došao do Goriščice i onda prema Hunjki, vrhu i spust na Ponikve.

Već sam pisao o tome, no nije na odmet još jednom. Nije teško, ako ideš lagano i imaš društvo. Bidrovečki makadam je lagan do Gorščice. Od Gorščice do Hunjke je isto lagano, osim par naglih uspona od tipa 50ak metara koji imaju velik nagib. Od Hunjke prema vrhu je prvi uspon malo veći nagib, a kasnije ima dionica gdje je stroj napravio grabe i kamenje je veličine šake na tom djelu. Ostalo je sve laganica i nisi stalno opterećen, tj. kao da se ne penješ, a ideš malo po malo gore. Tad kad sa se penjao, jedino sam zapeo na usponu pred samim vrhom, od Činovničke livade, jednostavno nisam imao više snage za taj uspon dovršiti (svatko tko se spuštao od tamo zna da je opaka nizbrdica). Ta 1M staza zaobilazi vrh (i taj uspon sa Činovničke), što je možda i dobra stvar.

Ako je suho, puno je lakše. Jer od Grafičara do Hunjke je najveće blato na Sljemenu kad nije suho. Meni se pred Hunjkom jednom zadnja mašinica zblokirala (ne da nije mogla šaltati već nije lanac mogao ići kroz nju koliko je blata bilo).

Dosta zaje*an dio je naći kod Grafičara stazu 8, prema Ponikvama, jer ima hrpa staza koje su nemarkirane. Tri puta sam išao po toj 8-ici, samo prvi puta sam pogodio cijelu. Vidiš na karti da ima gro šumskih cesta koje vode prema Zagorju. Ta 8-ica je isto gore dole staza, nema baš previše odmora za noge.

Ugavnom, nije teško ako imaš kondicije. Po meni, tko može odvesti Lojstek sa malo muke, može i ovo. Možda će tu i tamo gurati. Što se podloge tiče, to je sve utabano (osim opet, ako nije blato veliko) i široki su putevi.

Znam da sam taj dan napravio oko 70km, jer treba doći do M. Trnave iz Trešnjevke te s Ponikvi nazad u Trešnjevku. Realno je na brdo otpalo oko 35-40km ako se ne varam. Vremenski oko 6h, odmori su bili po 10ak minuta na Gorščici, Hunjki i Tomislavcu.

To ja cijelo vrijeme pilim da odvezemo, jer zadnji puta sam išao solo i da nisam imao MP3 ispizdio bi .

Evo i GPS log i visinski profil te rute sa site-a gosp. Miroslava:
http://www.takeadventure.com/index.p...maps&Itemid=23

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 13.02.2011. u 15:03.
Vuco je offline   Reply With Quote