Citiraj:
Autor De5tr0yer
Sad baš gledam (u nedostatku pametnijeg posla) spusteve na sjevernu padinu Medvednice.
Čini mi se puno položenija nego južna, što bi značilo duže spuštanje
U prihvatljivom dosegu se najduža čini 42ojka (Vucina karta) te 26-46, završi se u Bistri odakle se cestom laganini spušta sve do Zaprešića tako da povratak nije naporan koliko je dug.
Pa zatim mi se ovako na oko dopadaju:
-sa vrha prema Hunjki (44 ili 26), 23icom do Trnave ili Markuševca.
-jedna reklo bi se prema karti, staza sa Hunjke broj 35 do Gorščice pa onda dvije solucije: 24 se čini kao strmija i opasnija, ili lakša padina 25ica. Opet završava na Trnavi.
Ima li tko iskustva sa spustom na osojnu stranu brda ili na istok?
|
Ovako, što se tiče staza prema Zagorskoj strani, za njih kažu da su ljepše nego ove prema Zagrebu, samo nažalost da su obrasle (velika većina barem).
Što se tiče staza prema istoku, par puta smo išli stazom 26 prema Hunjki. To ti je staza gore-dolje do Hunjke, više se spuštaš, ali imaš i uspona. Vjerujem da je i 44 takva. Staza je široka, nije makadam već šuma sa malo većim kamenjem (veličina šake) na pojedinim djelovima, tako da se toga i lišća kojeg zna biti, moraš najviše paziti. Također, ta staza kad je padala kiša ili se neš otapa, je puna blata.
Od Hunjke dalje stazom 1M prema Gorščici ti je šuma, široki put, nema kamenja, no isto je gore-dolje. Ako je padala kiša dan-dva ranije, ta staza je najblatnija od svih. Doslovno imaš lokve ogromne, po 30+cm duboke koje moraš izbjegavati. Staza je gore-dolje, opet malo više prema dolje, ali stalno pedaliraš.
Od Gorščiće smo išli stazom 24, pa onda ovom 56 što je iscrtana. Tu smo pogriješili, odi ili 24 ili 25, ova po sredini je doslovno govno

. Neobilježena (osim govnom jednim

). Preporuka da se ide na 25-icu jer 24 je kratka i izlazi na makadam koji je - makadam. A šteta je ne proći sve po šumi, iako je to jedan od meni najdražih makadama za uspon (a rijetke makadame volim).
@zgmax
Probaj naći film Virtuous. Nije razvikan kao NWD, ali ima odličnih djelova. Na Pinkbike-u sam nedavno pogledao i Unlimited 3, poljski filmić (đabe). Isto odlične vožnje