View Single Post
Staro 12.02.2011., 13:03   #7803
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Ajmo malo na temu o održavanju bajka!
Svi znate kako je bilo jučer, svi smo bili blatnjavi, ja sam to riješio u autopraoni, e sada, čime odmašćujete dijelove, s čime podmazujete dijelove, kako čitite lanac, u čemu.......?
Žac mi je jučer demonstrirao kako miniwashem sređuje odmašćivanje lanca. I moram priznat da je vrlo efektivno.

Iako se ne preporuča upotreba miniwasha zbog tlaka koji proizvodi, malo pažnje je dosta da se on fino da iskoristiti za pranje cijelog bicikla. Plus što je na njemu vruća voda pa skida masnoću puno lakše.

Za 10kn je sredio svoj i moj bajk, odmastio lanac i kazetu, pa samo onda nakon toga valja podmazati lanac i provrtiti ga kroz sve brzine.

Imaš za 50ak kn veću bočicu lubrikanta za lanac, dovoljno za 30ak primjena, možda i više.

Za podmazivanje ležajeva i zglobova uobičajeno je koristiti keramičko ili teflonsko ulje, 60g je 65kn, 450g 150kn u dsgu i imaš za cijeli život

Jedino što sam koristio je odmašćivač za uljne motore i to sam koristio na lancu i kazeti. Moram priznati da ta sredstva nisu nešto, jest da su jeftina ali smrde i zaostaje masnoća nakon njih.

WD40 je opasna stvar, ali ako već rastaviš cijeli ležaj, slobodno ga okupaš u njemu i pustiš da se posuši 24h na zraku, ili još bolje, nakon wd-a ga okupaš u alkoholu (isopropilnom), te pustiš da se posuši, trebat će mu par minuta. Nakon toga samo podmažeš (naravno, ovo vrijedi samo za otvorene ležajeve, zatvorene ne možeš nikako podmazati a wd će isprati svo mazivo)

Citiraj:
Autor 2 die 4 Pregled postova
Edit jedan mali:
evo destroyeru sam jučer pričao o videu na jubitou o namještanju mašinica, pa evo, mislim da je vrlo dobro objašnjeno i jako korisno za nas koji mislimo to raditi sami
http://www.youtube.com/user/FactoryD.../3/UhmfBVkR9e0
Da, fino objašnjeno, ali ništa što ne možeš i sam naučiti pokušavajući
To je stvarno najlakši dio za podesiti na biciklu, ako ne mislimo na sic ili guvernal

Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
...
Bome je i jučer bilo opasnih naleta vjetra, da smo imali pune felge na biciklu samo bi se posložili na bok, ovako je ipak bilo pedabilno.

Baš sam mislio pitati isto, koja staza?

Zadnje izmijenjeno od: De5tr0yer. 12.02.2011. u 13:09.
De5tr0yer je offline   Reply With Quote