View Single Post
Staro 29.01.2005., 00:22   #30
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by Fleks
@gpremec: Ajd daj pluni link od te tvoje alphe da ja to malo proučim. :burn:
Zanimljiva formulacija "te moje alphe". Niti sam se izmislio, niti ju proizvodim, niti imam neke financijske koristi on nj (marketing, udio u vlasnistvu, uvoz i maloprodaja), a ovaj moj primjerak nikada nije zavrsio na nekom testu na interentu (ili nekom drugom mediju).

S druge strane, ne bi bilo lose da koji put pogledas medju clanke na PCEu, kao npr. ovaj:
http://www.pcekspert.com/articles/66-1.html

Jest da je clanak iz 2002. godine, ali Alpha 8942 je vec u startu bila toliko dobra, da nije bilo potreba za izmjenama cak niti s pojavom Prescott jezgre. U clanku je "skriimer" od ventilatora, i u toj kombinaciji je efikasniji od velike vecina vodenih, ali i razvija buku identicnu Bouing 747 pri polijetanju. Tisina se regulira izmjenom ventilatora.

Evo ti link i na moja prakticna iskustva sa Zalmanom i Alphom u mojem starom kucistu (neoptimiziranom za protok zraka).
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=10559
U novom kucistu (ENlight EN-4105 koje je optimizirano za hladjenje P4, u kojemu Zalman prolazi kao gubitnik prema BOXu) mi P4 2.4C pod BOX kulerom i pod punim opterecenjem radi na 45°C (primjeti da je donji dio kucista cak i topliji od procesora, to je zato sto mi je kuciste puonm duzinom na 15-20cm udaljeno od radijatora koji je grijao do prije pola sata, sada je radijator jos samo topao). Stroj mi radi od jutra (upaljen u 7:20h) i konstantno je pod punim opterecenjem (dva UD grid.org klijenta rade paralelno).

Ubaci Google "alpha 8942 test", pa si i sam nadji pokoji clanak. Vjeruj mi da ne drzim linkove na testove hardwarea, nego koristim neki od pretrazivaca interneta kada me nesto zanima.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	intel_box_full_opterecenje_u_en4105.gif‎
Views:	204
Size:	72.7 kB
ID:	3140  

Zadnje izmijenjeno od: gpremec. 29.01.2005. u 00:33.
gpremec je offline   Reply With Quote