03.02.2011., 00:31
|
|
|
Prevara na Tržnici
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Autor Bruno_Rv
Ne mozes vise flashati obican iphone baseband. Morat ces cekati nekakav hack,koji ce mozda izaci i pitanje je kada.
Nisi naveo koji model iphone-a imas. Da li je vec bio jb-an itd itd.Ustalom,ne mozes spustit BB. I sa ipad basebandom ne gubis wireless nego postoji mogucnost da izgubis GPS (navigacija). Sansa je 50:50. Wireless radi normalno. Sto se tice unlocka,to su scam stranice koje ti uzmu novac i onda dobijes mail u stilu " Unlock still not available. We will contact you with soultion as still it is released."
Jedan je t-com pretplatnik odavdje isao u t-com i rekao da bi otkljucao telefon. Rekli su da ce mu javit nakon par dana da li mouze ili ne. Nisu mu nista javili pa je dosao kod mene da mu ga otkljucam. KAd sam ga spojio na itunes ,dobio sam poruku " Congratulations,your iphone is successfully unlocked " Malo sam ostao iznenadjen,pa sam ga pitao jel bio u t-comu,i ispricao mi je da je bio. Radilo se o iphone-u 3g. Mozes otici pa pitati,mozda dobijes vise informacija.
|
mozda bi mogao to pitat, rijec je takodjer o iphoneu 3g. jailbreak sam radio prije na 3.1.3. verziji i sve je bilo ok (nesjecam se jesma li tad i unlock radio), ugl. tad sam bio jos pod tmobile.om. dok sam sada na tele2 i trenutno nikaok nemogu karticu. interesantno je da sam procitao da na novijem basebandu cak ima slucajeva da wireless neradi, ali meni trenutno isto neradi wireless, odnosno radi ali dosta slabije. prije mi je iz sobe ili ispred kuce lovio signal, sad samo ako sam u blizini od nekoliko metara od routera i istoj prosotoriji!!!
|
|
|