View Single Post
Staro 02.02.2011., 11:19   #12
Alenko_76
Premium

Alenko_76's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor brana21 Pregled postova
Pokušaj provjeriti Hardware interupt.

imao sam sličan problem sa starim laptopom radilo se naime o HP omnibook koji sam dobio iz Njemačke. Nakon podizanja windowsa blokiro je cijeli sustav čim se malo zagrijao. nisam imao pojma sta da radim i frend me je savjetovao da skinem program Process Explorer radi kao Task Manager samo daje detaljniji popis procesa.

Nakon instaliranja i pokretanja spomenutog programa proces Interupts mi je skakao i zauzimao procesor. Naime radilo se o tome da mi je nešto od hardware-a neprestalno slalo interupt.

odlučio sam rastaviti laptop i na konektoru od LCD display-a našao sam sitni komadić željeza koji je vjerojatno otpao sa vijka ili nečeg slično.
Ma sve ok, tri puta sam ga rastavljao i sastavljao, ispuhivao, čistio kontakte i onda ga nemožeš ni upaliti. Tek iz 4. pokušaja. Evo kako radi, hladan ko led i blokira na ulazu u windowse. Znači nije se ni stigao zagrijati. Ili druga krajnost, upali i radi 7-8 sati u komadu, igre, stress cpu sve radi ko ludo. Onda ga pomakneš za par mm i gotovor smrznuto. Opet ga upalim i nosim okolo, pomaknem lijevo desno i radi. Vratim se za 5 minuta, blokirano. Koma.