Poz, imam problem koji me muci vec tjednima, ako ne i mjesecima... Znam dosta o mrezama, al ovom ne mogu stat na kraj pa molim pomoc...
Za pocetak slika, cisto informativne prirode
Sve je radilo savrseno mjesecima/godinama...
Ako pratite sliku, kada je PC0 upaljen, a sve drugo zagaseno, sve radi savrseno.
Kada su PC0 i max tv upaljeni, sve radi savrseno.
Kada su PC0, max tv, i wireless laptop upaljeni, sve radi savrseno.
No cim se desktop racunalo PC1 upali, nastaju problemi.
Problemi ce nastat i ako je samo PC0 i PC1 upaljen, bez obzira na laptop i max tv.
Problem je takav da se stranice pocnu otvarat sporo ili se uope ne otvaraju i treba stisnut 10x na refresh da se nesto pokrene. Torrenti i msn/skype rade bez ikakvih problema cijelo vrijeme.
E sad ono sta sam ja probo je stavit svima staticke adrese, nije pomoglo.
Kasnije sam skroz zagasio DHCP i stavio staticke, takodjer nije pomoglo.
Onda sam posumnjo na ispravnost portova na samim routerima pa sam obrnuo ethernet portove na oba routera, nije pomoglo.
U biti to je to, jedino sta mogu sljedece je probat hard reset napravit na routerima i iskonfigurirat ih ispocetka, a kao zadnja opcija ide ponovna instalacija windowsa na PC1 u nadi da nesto sa tim racunalom ne stima, ali ja ne mogu nac gresku u konfiguraciji.
Ako netko ima neku ideju bio bih zahvalan...jako me muci ovo.
Edit: sjetio sam se da mogu jednostavno spojit laptop umjesto PC1 na ethernet pa ako ce opet bit problema znaci da nije do PC-a nego do mreze, probat cu sutra