Pozz.
Prvo idi na Start--->Upravljačka ploča--->Sustav na kartici "Vraćanje sustava" čekiraš(označiš kvačicu ) u polje "Isključi vraćanje sustava na svim pogonima" i pritisneš primjeni. Sada Više nema točki vraćanja.
Skini program "CCleaner (
http://www.piriform.com/ccleaner/download/standard) instaliraj , pokreni čišćenje.
Nemoj ga ništa podešavati sve je namješteno kako treba samo pokreni. Sada ti je očišćen temp i ostali višak. Ugasi i upali komp (nemoj restartati) i opet idi na Start--->Upravljačka ploča--->Sustav, na kartici "Vraćanje sustava" odčekiraj-makni kvačicu u polju "Isključi vraćanje sustava na svim pogonima" i pritisneš dugme primjeni. Ugasi i upali komjuter i sada imaš samo jednu tučku vraćanja.
Sad kad je kršina konačno malo živnula odeš na na "Start--->Upravljačka ploča--->Dodaj ili ukloni programe". Tu sada označiš program ili igru koju ne koristiš i pritisneš ne desnoj strani dugme "ukloni", tada ti se pokrene deinstaler tog programa ili od windoza i samo next da ga ukloniš do kraja, pa zatim druge programe igre) koji ti ne trebaju.
Neki programi ti mogu tražiti restart i slobodno napravi, obično ne traže.
Kad ukloniš sve što ti ne treba onda pokreni "Windows explorer" i u alatnoj traci padajući izbornik "Prikaz" i označi "Detalji", zatim otvoriš padajući izbornik "Alati" i pokreneš-otvoriš "Odrednice mape" i u novom prozoru odednice mape sada označiš karticu "Prikaz" i označi polja: Prikaži sadržaj mapa; odznači-makni kvačicu iz polja: "Sakrij proširenja za poznate vrste datoteka"; "Sakrij zaštićene datoteke operativnog sustava (preporučeno), označi kružić u polje ispred "Prikaži skrivene datoteke i mape" i sada kada si sve to označio i odznačio (ostalo ostavi kako je) protisni dugme "Primjeni na sve mape", ugasi Windows Explorer i restartaj komp.
Sada ti je sve pregledno i vidiš sve u Windovs exploreru. Pokreni windows explorer i lagano "pješke" pogledaj mapu po mapu pa briši što imaš zaostalo, uglavnom u mapi "Program Files".
Mapa "Moji dokumenti" isto dobrano može biti pretrpana sa mjuzom, slikama i pitaj boga šta sve ne. Sve zavisi od programa koje su bili instalirani.
A onda na kraju mapa "WINDOWS". I mene zanima kako je mogla narasti na 58 GB. Tu pažlivo briši . Nemoj brisati sistemske mape i fajlove - to se podrazumijeva, samo ono što ti je poznato i siguran si da je pripadalo programima koje si deinstalirao. Usput moja mapa WINDOWS je velika 3,93 GB, oko 22.000 fajlova i 3.190 mapa u trenutku dok ti ovo pišem, a imam instalirano "100" stvari.
Sad kada si napravio mjesta na hardu pokreni defragmentaciju, ostavi i idi na pivce za živce. Za jedno 3 sata će biti defragmentirano. Možda prije, a možda i nakon 6, 7 piva.

Budi strpljiv.
Ako ne možeš instalirati CCleaner, pokreni windovs explorer i obriši neku igru, film, mjuzu ili bili što da dobiješ malo prostora za rad.
A Što se tiče sedmice bolje promisli, Moja preporuka je da ostaneš na XP, Zavisi od HW-a koji imaš, a i na XP ti zasad sve bolje radi.
Još nešto, ako za probu budeš stavljao W7 znaj da će ti pojebati boot loader

, pa ćeš poslije imati muke da ponovo staviš xp. Pronjuškaj malo teme sa dualboot.