View Single Post
Staro 28.01.2011., 14:32   #1
marke
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
HP Compaq 6830s se pregrijava i nestabilno radi

Pozdrav!

Ovako, frendica ima laptop HP Compaq 6830s već nekih 2 godine. Požalila mi se da joj je laptop dosta spor u zadnje vreme i da zna se smrznut, štekat, uglavnom raznorazne probleme da ima. Skužio sam da da na njemu ima dosta virusa i da je zatrpan glupostima, pa sam napravio ono kaj svi primitivci rade - format c: diska i stavio joj sedmicu (imala je xp dotad). Komp je nakon toga par dana normalno radio, no onda se pak nije htio upalit (BSOD kod dizanj windowsa), pa sam napravio chkdsk /r u repair konzoli sedmice, pa ga je upalio normalno, al je opet užasno spor i svako malo zašteka.

Isto tako sam primjetio da je lijeva strana laptopa oko sredine užasno vruća, i zagrije se u roku par sekundi korištenja i onda je i laptop užasno glasan. Dal je moguće da to pregrijavanje uzrokuje probleme i štekanje? I dal je moguće da je HDD već oštećen (tj. da ima bad sectora) nakon samo 2 godine korištenja?

Laptop naravno više nema garanciju, pa sam ga ja mislio otvorit i vidjet kaj ima nutra, al nemam iskustva s otvaranjem laptopa (dok kompove stalno raskapam i slažem i kužim se u to, al nikad nisam laptop otvorio), pa neznam kolko je to kompliciranije?

Možda da instaliram everest il nekaj pa da provjerim temperature?
marke je offline   Reply With Quote