27.01.2011., 11:24
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Autor Alenko_76
Laptop se pregrijava, ruši, resetira, potom se neda upaliti, tj. ne podiže ni bios, tek nakon više pokušaja proradi, onda radi 5 minuta, znači podigne windows i tako stoji, te se zamrzne. Bilo hladan ili topao, varira, jučer je recimo radio 7 sati u komadu. Vent se dosta vrti i dosta vrućeg zraka izlazi iz njega, znam da imaju problem pregrijavanja.
|
Kolika je zabilježena temperatura prije nego se sustav sruši i ne da upalit???
Citiraj:
Izvadio sam sve van, resetirao bios, isprobao hard, procesor i memoriju na drugom i rade normalno. Instalirao sam i win ponovo, stavio zadnje drivere i update. Maknuo sam hladnjake, očistio ventilator, promijenio pastu.
|
kolika je sada radna temperatura nakon očišćenog hladnjaka i ventilatora? Mnogi drugi imaju sličan problem sa isttim laptopom temperatura im je u idle stanju oko 60°C što nije u redu.
Citiraj:
Sada jedino što bi moglo još je update biosa, ja imam 306 koja je radila ovih godina (a ništa se na njemu nije mijenjalo) a jedina novija verzija je 308 koja ispravlja greške novih hdd. Tako da ne vidim smisao toga. Još jedna stvar koju sam uočio je da ako i prođe bios i pokrenem u safe modu radi relativno normalno.
|
Mislim da je update biosa potpuno nepotreban, normalno da u safe modu radi relativno normalno kada većina uređaja nisu u pravoj funkciji a ni svi driveri nisu učitani.
Moj savjet jest da pokušaš underclockat grafičku i da smanjiš rezoluciju to će smanjiti performanse ali i temperaturu.
|
|
|