View Single Post
Staro 24.01.2011., 23:30   #7441
2 die 4
Premium
Moj komp

2 die 4's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor murina Pregled postova

Kupi kacigu i gume, pa s nama na Sljeme, tako ćeš najbolje savjete skupit Kad vidiš da se skupi više od 4-5 ljudi, slobodno kreni, doć ćeš do vrha nekako

jeli ovo tvoj? http://www.bikepedia.com/QuickBike/B...foot&Type=bike
Yap, to je moj, samo su gore druge gume (DMR moto) i drugi sic, ali otom potom!
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
@ 2 die 4
Ovako, iz mog iskustva (a i burazovog jer je on išao na ovaj način poboljšavati bajk po mom prijedlogu), par stvari koje ti se isplati prije poboljšati nego pogonski dio. Prvo kombinacija vilica i kočnice. Ako ijedno od toga nadogradiš, bit ćeš brži. Ne malo, nego osjetno brži. No problem je što ako nadogradiš samo jednu od tog dvoje - odmah ćeš nakon 2-3 vožnje osjetiti da te koči ono što nisi nadogradio.
Kad to riješiš, ako nemaš čvrste kotače (ili nisu dobro našpanani) - počet će ti se pigati konstantno i odlazit u 8-icu. Da su lakši kotači bolji, jesu. No možeš imati i teže malo kotače, glavno da su čvrsti i da ostaju ravni i kad omašiš najbolji put na stazi.

Nakon tih stvari, sljedeće što sam vidio ok napredak kada sam kupio bolje jesu gume. Dobra smjesa bolje drži - po betonu, po šumi, po makadamu. Također bih htio samo napomenuti ako imaš uzak volan - za spust je definitivno bolji širi. Ja furam 680mm i taman je meni osobno. Sad na DH bajkovima su počeli voziti ogromne volana, tipa 740mm. Mali ulog, a osjeti se veća stabilnost na spustu.

Nakon toga - sve je pljugica žešća. Šifter i pogon su već finesice.

EDIT:
I definitivno prvo kupi kacigu. Imaš ih po 60-70kn, a kad te jednom spasi, bit će ti veoma drago.
A gledam malo te vilje po Db forumu ali kad ja nemam pjima ka da stavim gore a da bude dobro?
Vjerujem da je sve bolje od ove moje marzocchi dirt jam comp!
Kaj se kočnica tiće, ove su sasma ok, ja ih nebi mjenjao u ovom trenutku, znam da ni (Hayes sole) one nisu baš bajne ali koliko me ima dobro one grizu!

RedGreenBlue
2 die 4 je offline   Reply With Quote