View Single Post
Staro 18.01.2011., 13:14   #27
s3t hooligan
Banned
Moj komp

Datum registracije: Dec 2009
evo ljudi nacitao sam se teme malo , pa sad cu nesto pitat da mi objasnite jer mi nikad nije bilo jasno , prema ovom zadnjem postu člana pocketGM , snizenjem temperature smanjuje se i potreba za naponom , dakle na nizim temperaturama procesor moze posticic i visi takt uz manji napon , sto je logicno jer to objasnjava ln2 i taktove do 8ghz , medutim npr uzmimo za primjer moju bivsu hd4850 , sad imam gtx285 al nema veze , on je radila oko +75 load i bila je oc-ana na maximum , dakle kad bi se preslo tu granicu bili bi artefakti , e sad jedan dan je vani bilo +2 , stavio komp na prozor, zavrnio joj vent na 100% samo da testiram , radila je na +45load i nisam mogao postic ni mhz-a više stabilno ? jel mozete pojasnit ? sto se tice procesora , moj 955be radi na 3.6ghz bez dizanja napona stabilno ,load temp +40(zalman preforma cooler) , max takt mu je 4ghz i temp dode do 52 , hocete rec da kad bi ga se još ohladilo , da radi na +30 u loadu da bi mozda postigao 3.8 bez diranja napona , tj da npr pod stock coolerom nemoze postic ni tih 3.6 bez da se dira napon ? I npr da bi moglo doc do scenarija kad ljeti kad bude 35c u sobi proc iznenadno postane neobjašnjeno nestabilan samo radi povištenih temperatura? da skratim , dali snizavanje temp proca utjece na max overclock ili se dobri cooleri kupuju jednostavno iz razloga da proc nebi dolazio do velikih temperatura kad ga se oc-a, necu sad govorit o temp-ama ispod nule nego o obicnim zracnim hladenjima.
s3t hooligan je offline   Reply With Quote