View Single Post
Staro 26.01.2005., 13:07   #2
>>>KUKY<<<
Premium
Moj komp

>>>KUKY<<<'s Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re: U cem je problem? (AMD OC)

Citiraj:
Originally posted by Beast_Cro
Kad je sve na defaultu (FSB) sve radi dobro, dok na OC postavkama ne mogu naci pravi omjer brzine i stabilnosti.
Kad dignem frekvenciju procesora(2300 i vise), onda mi FSB mora bit dosta slab da bi mi to sve bilo stabilno, pri tvornickim(velikim)latencijama. A kad dignem FSB na 208 i vise, onda mi mnozitelj ne smije bit prevelik. recimo nikako da predjem barijeru od 2400mhz, a da mi 5min radi stabilno u windowsima. kad malo snizim(iznad 2300), radi, al mu treba duze da negdje "zabrije". Najcesce je to izbacivanje iz igre/programa(zahtjevnijeg) ili tijekom igre zvuk pocne kasnit ili prekida (kraj nekog zvuka/rijeci bude odsjecen). A nije mu strano ni posve zabrijat-zamrznut.
Kad mislim da sam nasao zlatnu sredinu(vise ponovljenih testiranja u 3d marku 03 i 2001SE) i oko 3h (bez greski) u Prime95, onda se problem ipak pojavi u igri.

Do napona procesora nije jer sam probao i 1,9V i nije pomagalo. Napon memorije je na 2,9V.
E sad, ne znam...ili ima nesto sto nisam podesio u biosu, neka caka ili je tu problem do neke od komponenti. Prvo sam pomislio da je do Kingmaxa, da se on i DFI kolju medjusobno, zbog Kingmaxove nekompatibilnosti, ili je nest trece.

Sad mi je na 208x11; memorija 2,9V@3-3-3-7; omjer 1:1; napon CPU-a 1,65V(temp. od 30-40); napon chipseta 1,7V; AGP napon 1,5V i 66MHz. Rijedje se dogodi onaj problem sa zvukom, al opet, zna se dogodit...nekad nakon 5 sati rada/igranja, nekad nakon 10-20min.
help me.... :confused: :confused: :mad:
Ako se problem javlja u igri onda probaj povecati napon agp- utora na vrijednost od 1.6 V.
Ja bi na tvom mjestu kupio/nabavio kvalitetno napajanje jerbo se ne bi zezao sa nekim noname koje ti imas i jako je moguce da te on koci. Pogotovo kada rokas velike voltaze napajanje je jako optereceno i jako je moguce da te ono koci. Instaliraj everest i odi pod racunalo-> senzor. . Sad lijepo upali prime i neka se sve posteno zagrije, tada promatraj koliko ti varira vcpu napon (a usput gledaj i ostale)
Premda ovo i nemora biti problem u dosta slucajeva i je.
Ja bi na tvom mjestu jos i presalto memoriju po slotovima pa probao testirati. Ili bi memu stavio u SC , ili bi probao samo sa jednom plocicom.
Ima tu dosta zajebancije i moguce da memorija "baci kašiku" pri tim i tim postavkama kada su u paru a pogotovo kada su u DC-u.
Na kraju bi flesao bios od ploce (ako ima noviji). Mozda bi to rijesilo problem (ako je problem sa memorijom).
Care, rastavi kuciste i bulji par minuta u sve i naci ces problem. To kod mene radi

Od svega sto sam napisao prvo stavi 1x256 mb u pogon pa vidi. sretno.