pozdrav!
prvo, svim forumašima sve najbolje u novoj godini!!!
pregledao sam masu postova i jednini donekle sličan problem je u postu iz 2009. a ni tu nije sve riješeno.
prije svega ostaloga, znam da je usb wifi kartica/stick rješenje koje bi tebalo sve riješiti, ali bih probao bez usb-a.
radi se o sljedećem. složio bih malo web računalo/htpc na ovoj ploči:
LINK a stavio u ovo
kučište
kako je kučište nisko, nema govora o nekoj pci wlan kartici. na ploči postoji samo PCIe x4 port za neko proširenje.
pa bih molio za pomoć. po tome, jedino što bi moglo ići unutra je neka wifi kartica za prijenosno računalo? ako da, koja? da li treba paziti na posebni model, da li treba uzeti intelovu jer je intelov čip? na njuškalu ima dosta tih kartica, ali, kad sam totalni tudum za wifi.
primjer oglasa
e sad. da uzmem neku od tih kartica, ostaje mi pitanje antene. kako te kartice imaju dva konektora, da li je to jedna "žica" ili se radi o dvije antene sa dva konektora. našao sam nešto poput
ovoga
to mi jedino sliči na nešto upotebljivo jer ima konektor za vanjsku antenu i konektor za samu karticu, ali to je sve samo sa jednim konektorom. da li meni u tom slučaju trebaju dva takva kabla i dvije antene???
lud sam, lagano već odustajem od sve te samogradnje ili ići linijom manjeg otpora i ubosti usb, i ajd' zdravo.
hvala unaprijed!
PS: sada sam malo pogledao po ebayu, i zgleda da sam riješio problem antena.
ovo bi trebalo odgovarati?