BTW jel gleda tko ove "nove" enteršpajze, sada su u 4 sezoni (točnije 4x11) sa T'pal, Archerom, Portosom

, ... mislim meni su OK, mada kao puše pare na veliko ... mislim malo mi se sere od tih civiliziranih ljudi po svim ostalim inkarnacijama STa ... ja volim ljude onakve kakvi jesu, sirovine, pljačkaši i posvađana bahata raja (vidi ovaj Froum

). Mislim ideš svemirom bogu iza nogu i pokvariti se brod, budeš pristojan e mali oš mi opravit vidim da znaš i imaš dijelove ? Mali kaže neću ! A jebiga pogodiš ga par puta torpedom oguliš mu svu tehnologiju, i još ga potegneš dva puta kundakom ... volim ih jer su sirovi, postoji i na trenutke ona ljudska težnja za osvetom, vruća glava koja ne misli, blajzing und smokinh gunz, and rock'n'rooool .... mislim sori kaj smo banuli u vaš dio svemira, vi ste papci i neandrtalci i mi vas nećemo smetat mi odosmo, ma da? U stvarnom svijetu bi bilo e Štef kako je ono glasio robolasnički zakonik za Rima, a ako se budu nekaj doma na zemlji oni aktivisti za "ljudska" prava bunili onda mi donesi onaj iz Apartheida, taj je mislim nekaj malo blaži pa ju bu nam kroz fingere progledali ... volim zato ove nove Enterprize i T'Pal mi je BTW najbolja "mala" od broda koja je do sada se pojavila ...